Waardering voor eigenheid

  • Nadia Chakor
  • 02 februari 2017
Nadia

Bij Deloitte vinden we een werkomgeving waarin je je authentieke zelf kunt zijn erg belangrijk. Denk aan respect hebben voor anderen die anders denken en een cultuur die deze verschillen erkent, omarmt, respecteert en de toegevoegde waarde ervan ziet. Deze verschillen bundelen we waardoor we als één sterk team opereren. In deze blog is Nadia Chakor aan het woord, senior executive assistant bij Deloitte Consulting, over het ProudMom-programma en het praktiseren van haar geloof. 

Proud Mom

“Twee jaar geleden beviel ik van mijn zoontje. Deloitte had toen net het Proud Mom-programma gelanceerd. Een initiatief waarbij Deloitters die net moeder zijn, weer op weg worden geholpen in hun carrière. De focus ligt op het vinden van een balans tussen werk en privé, maar er is ook aandacht voor fysieke training en voeding. Omdat we als moeder en Deloitter vaak lange, hectische dagen maken, is het belangrijk om de juiste balans te vinden, zodat je kunt blijven presteren. Wat mij betreft mag nog kritisch gekeken worden naar de verdeling van je takenpakket en de uren die je maakt na je zwangerschapsverlof. Je kunt (tijdelijk) part-time werken, maar je takenpakket blijft vaak hetzelfde en dat kan zwaar zijn. 

Hijaab

Als Nederlandse met Marokkaanse roots, voel ik me ook betrokken bij cultural diversity: ik draag sinds twee jaar een hijaab. Dat paste voor mijn gevoel niet helemaal binnen het Deloitte-plaatje, maar ik heb vooral positieve reacties gehad. Collega’s waren geïnteresseerd en respecteren mijn keuze. In ons pand zijn stilteruimtes die gebruikt kunnen worden voor het gebed. Ik ken mensen die dat doen, maar doe het zelf nog niet. Het voelt toch een beetje ongemakkelijk om weg te gaan voor mijn gebed en dan na 10 minuten weer terug te keren. Toch is het goed dat de faciliteiten er zijn: je merkt dat Deloitte bewust bezig is met diversiteit. Het valt me overigens wel op dat de hogere levels minder divers zijn.

"Ik draag sinds twee jaar een hijaab. Dat paste voor mijn gevoel niet helemaal binnen het Deloitte-plaatje, maar ik kreeg vooral positieve reacties.”

Focus

Naar mijn mening ligt de focus van Diversity & Inclusion op het behalen van de beste resultaten voor klanten. Ik snap dat: een divers team kan ertoe leiden dat je bepaalde klanten eerder binnenhaalt. Des te mooier om niet geld, maar Deloitters voorop te stellen! Alle Deloitters moeten trots zichzelf kunnen zijn en gelijke kansen krijgen, ongeacht achtergrond of geaardheid.”

Meer weten? 

Wil je meer weten over Diversity & Inclusion bij Deloitte? Binnen Deloitte Nederland hebben we drie communities op het gebied van diversiteit & inclusie: Cultural Diversity, GLOBE en het Women's Network

Meer blogs over Diversity & Inclusion

Ook Leon Pieters en Somil Sharma schreven een blog over Diversity & Inclusion.

Nadia Chakor

Senior Executive Assistant, Consulting Human Capital

Nadia is december 2010 bij Deloitte Consulting komen werken. Voordat ze bij Deloitte aan de slag ging, is zij 10 jaar werkzaam geweest in de zakelijke dienstverlening en bij verschillende overheidsinstellingen. Momenteel is Nadia Senior Executive Assistant binnen het Human Capital team. Hier richt zij zich vooral op het ondersteunen van een Partner en de Service Line Culture, Leadership & Learning.

Werken in The Edge

  • Jaap Hoogesteger
  • 23 januari 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven