Waarom Arianne and Tamaryn bij Deloitte Audit Advisory werken

  • Deloitte Nederland
  • 06 juli 2020
Deloitte

Arianne en Tamaryn werken beiden bij Deloitte Audit Advisory. In dit interview vroegen we hen naar hun team, opdrachten, uitdagingen en persoonlijke ontwikkeling.

Deloitte is een grote organisatie. Waarom besloten jullie voor Audit Advisory te gaan werken?

Arianne: Na een paar jaar te hebben gewerkt als externe accountant bij Deloitte, verliet ik het bedrijf om een carrière in een andere sector na te streven. Ik besloot terug te keren naar Deloitte omdat de afdeling Audit Advisory mij in staat stelde mijn eerdere werkervaring op het gebied van audit, en de kennis die ik heb opgedaan buiten Deloitte om, toe te passen om klanten bij te staan. Tegelijkertijd bood Deloitte mij de ondersteuning en mogelijkheden om mijzelf als professional te ontwikkelen. Door mijn werkervaring in beide domeinen heb ik een perspectief dat een voordeel is gebleken in mijn rol in Audit Advisory. Wij treden op als materiedeskundigen voor onze cliënten en kunnen direct een toegevoegde waarde bieden aan hun financiële functie.

Tamaryn: Na mijn eerste jaren in de Audit & Assurance praktijk te hebben gewerkt, wilde ik mijn technische accounting expertise en mijn interpersoonlijke vaardigheden verder ontwikkelen. Na een gesprek met enkele Deloitte-collega's die op dat moment werkzaam waren bij Audit Advisory wist ik dat deze afdeling mij een geweldige kans zou bieden om mijn vaardigheden te verbeteren en te werken in een dynamische omgeving.

Wat voor opdrachten heb je?

Arianne: De opdrachten variëren op basis van de wensen van de klant. Ik ben vooral gespecialiseerd in het verlenen van boekhoudkundige en financiële rapporteringsondersteuning aan klanten die te maken hebben met complexe boekhoudkundige onderwerpen zoals de toepassing van IFRS (International Financial Reporting Standards), of met opdrachten waarbij klanten advies nodig hebben over de toepasselijke boekhoudkundige verwerking voor een specifieke bedrijfstransactie. Onze diensten bestaan voornamelijk uit complexe accounting, disruptive events, accounting operations en business assurance.

Tamaryn: Als je bij AA werkt, krijg je de kans om aan veel verschillende soorten opdrachten te werken, afhankelijk van de behoeften van de klant. Het merendeel van mijn projecten zijn complexe boekhoudkundige adviesdiensten, maar er zijn nog veel meer ad-hocprojecten, waaronder disruptieve projecten, accounting werkzaamheden en business assurance. Onze afdeling past zich voortdurend aan en ontwikkelt zich samen met onze klanten, waardoor er altijd nieuwe, interessante projecten beschikbaar zijn.

Werken in Audit Advisory is geweldig omdat het je uitdaagt.

Wat is het beste aan je werk bij Deloitte? En wat zijn uitdagingen?

Arianne: Het is een uitdagende omgeving omdat de workflow projectmatig is. Je weet nooit wat voor opdracht of opdrachtgever je in het volgende kwartaal krijgt! Je moet je op je gemak voelen bij veranderingen en je moet je kunnen aanpassen aan elke situatie.

Tamaryn:Deel uitmaken van de grotere Deloitte-community is zo waardevol omdat het betekent dat we onze klanten kunnen bedienen met een verscheidenheid aan verschillende middelen en klantaanbod. Werken bij Audit Advisory is geweldig omdat het je uitdaagt. Er zijn vaak momenten dat klanten onze hulp nodig hebben om te reageren op unieke problemen waarbij we echt ons best moeten doen en effectieve oplossingen moeten vinden. 

We hebben momenteel meer dan zeven verschillende nationaliteiten in het team!

Kun je iets over je team vertellen?

Arianne:Het is een zeer open en internationale omgeving. We hebben momenteel meer dan zeven verschillende nationaliteiten in het team! Er is een geweldige vriendschap en samenwerking tussen onze collega's waardoor we veel evenementen kunnen organiseren, zoals skireizen en pubquizzen met de hele afdeling.

Tamaryn: Ons team is relatief klein in vergelijking met de andere afdelingen van Deloitte. Dit maakt het een hechte gemeenschap, omdat we de kans krijgen om vaak samen te werken, wat een van mijn favoriete aspecten van het werken bij de AA is. Vooral in tijden als deze ben ik het AA-team echt gaan waarderen, omdat iedereen echt bij elkaar is gekomen om elkaar te ondersteunen, zowel in ons professionele werk als in de onderlinge vriendschappen. Het is geweldig om in een divers team te werken met collega's uit verschillende landen die allemaal een andere kijk op de uitdagingen hebben. Het creëert een omgeving waarin iedereen in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Omdat het een zeer sociale afdeling is, slaan we niet vaak een van de vele sociale evenementen over die worden georganiseerd. Plezier is een prioriteit voor ons AA-sociaal comité en het heeft ons allemaal geholpen om elkaar beter te leren kennen, of het nu gaat om de maandelijkse borrel, de skitrip of de bootcruise - ons team waardeert het om een goede tijd met elkaar door te brengen.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Arianne:Er zijn veel mogelijkheden om jezelf zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen binnen deze afdeling en het Deloitte Netwerk.  Naast de toegang tot een breed scala aan technische begeleiding, stimuleert Deloitte haar medewerkers om hun soft skills te verfijnen. Door middel van meerdere coachingsessies heb ik mijn presentatievaardigheden kunnen verbeteren en mijn spreekvaardigheid in het openbaar kunnen oefenen. Ook heb ik de mogelijkheid gekregen om facilitator te worden en trainingen te geven aan mijn collega's.

Tamaryn: Het is belangrijk om open te staan voor het opdoen van ervaring met nieuwe projecten en om je eigen persoonlijke ontwikkeling in goede banen te leiden. Omdat onze afdeling nog relatief klein is, biedt het ieder van ons de mogelijkheid om deel uit te maken van meerdere projecten die zich richten op verschillende vaardigheden en expertise. Als je je op een bepaald gebied wilt ontwikkelen, wordt dit door onze afdeling gepromoot, wat geweldig is.

Deloitte Nederland

Helpen met innoveren, in een hackathon voor de zorg

  • Deloitte Nederland
  • 03 juli 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven