Waarom Consulting? Waarom Deloitte?

  • Geert Fleuren
  • 11 juli 2013

Met 24 studenten en 10 professionals van Deloitte vertrokken we op donderdag 6 juni naar Barcelona. Mijn doel voor deze trip was om de vragen uit de titel beantwoord te krijgen: Waarom zou ik consultant worden en waarom bij Deloitte? Bovendien wilde Deloitte natuurlijk ook graag weten of wij, de deelnemende studenten, geschikte consultants zouden zijn.

Tijdens de vierdaagse Consulting Business Course was er alle ruimte om deze vragen beantwoord te krijgen. En dit in een geenszins vervelende setting, Barcelona! Aan de hand van het motto: “work hard, play hard”, wil ik mijn ervaringen tijdens de business course met jullie delen.

Work hard
Het Work-programma bestond uit twee delen. Ten eerste kregen we een aantal presentaties en workshops over consulting en over Deloitte, om hier meer inzicht in te krijgen. Ten tweede kregen we een real life case voorgelegd, die we samen met een team moesten oplossen. Door deze opzet kregen we een goed idee van wat consultancy en werken bij Deloitte inhoudt. Hard (samen)werken was hierbij essentieel, maar gezelligheid en reflectie was zeker zo belangrijk.

Play hard
Niet onbelangrijk was ook het Play-gedeelte. In de avonden zijn de betere restaurants en clubs van Barcelona ontdekt, waar op een heel ander niveau gepresteerd moest worden. Vele hapjes, drankjes en dansjes zijn voorbij gekomen. Hierdoor konden we op een bijzonder informele wijze de professionals van Deloitte leren kennen en erachter komen wat hen drijft bij Deloitte.

Voor meer informatie en een andere blik op de business course raad ik aan om ook de blog van Marcel Klomp te lezen. Na de mooie ervaring zijn de gestelde vragen, waarom consulting en waarom Deloitte, voor mij beantwoord. Ga jij dit volgend jaar ontdekken?

Geert Fleuren

Afgestudeerd student

In juni 2013 ben ik afgestudeerd aan de TU Delft. Net voor mijn afstuderen kreeg ik de mogelijkheid om met de Deloitte Consulting Business Course mee te gaan. Dit was voor mij een unieke mogelijkheid om de cultuur en de veelzijdigheid van de organisatie en consultancy te leren kennen.

Never a dull moment

  • Serra Lise Kammoun
  • 10 juli 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven