Waarom de Business Course aan elke student aan te raden is

  • Deloitte Nederland
  • 24 februari 2020
Deloitte

Sharon Rikkers wist dat ze na haar studie binnen Consultancy wilde werken, maar ze wist nog niet waar. Het is een vraag die veel studenten zichzelf stellen: waar wil ik later werken? Sharon werkt inmiddels voor Deloitte en wie weet jij ook, na de Consulting Business Course! Benieuwd naar Sharon’s ervaring met de Business Course? Lees haar verhaal.

De ideale manier om Deloitte leren kennen

Nadat ik voor mezelf had besloten dat ik graag in de Consultancy wilde beginnen met werken, stond ik voor een moeilijke keuze: bij welk kantoor wilde ik dan graag werken? Aangezien het aantal consultancy bedrijven oneindig leek, besloot ik te beginnen bij Deloitte. Ik kende een aantal mensen die hier werkten en zij waren allemaal erg positief over hun werk. In maart ben ik naar het International Women’s Day recruitment evenement gegaan en dat was een succes! Ik was enorm enthousiast geworden over Deloitte, maar wilde voordat ik ging solliciteren graag de organisatie nog wat beter leren kennen om te kijken of het werk en de cultuur ook echt bij mij pasten. Een vriend die al eerder mee was geweest op de Business Course van Deloitte, raadde mij aan om te solliciteren voor de Consulting Business Course. Hij was hier enorm positief over en heeft via de Business Course ook een baan aangeboden gekregen bij Deloitte Digital. Dit was voor mij doorslaggevend, dus heb ik mij meteen ingeschreven!

Het was ontzettend leerzaam om onder de begeleiding van de facilitators aan een échte klantcase te werken. Hierdoor hebben we first-hand mee kunnen maken hoe Deloitte een klantcase aanpakt, hoe om te gaan met de klant en hoe je in een korte tijd van waarde kan zijn voor de klant. Daarnaast was het ook een goede uitdaging om samen te werken met studenten die allemaal hun eigen expertise met zich mee brachten en om elkaar ook feedback te geven. Nu ik bij Deloitte werk, komt deze kennis nog steeds heel goed van pas! De Business Course was echt de perfecte manier om de sfeer binnen Deloitte te proeven, zowel op formele als informele wijze.

Er is zoveel keuze, dat het lastig is om te bepalen wat nu echt goed bij je past. Ik zou sowieso iedereen aanraden om mee te gaan met een Business Course.

Een fantastische ervaring in het buitenland

Met een big smile kijk ik terug op de Business Course! Wat was het een fantastische ervaring. Er heerste vanaf dag één een hele fijne sfeer en we hebben ons geen seconde verveeld. Ondanks dat we een druk programma hadden, bleef iedereen altijd enthousiast, mede dankzij de goede balans tussen hard werken en plezier maken. Van tot 02:00 ’s nachts aan de case ploeteren tot BBQ’en op een Catamaran – we hebben het allemaal meegemaakt. Ook hebben we gedurende de vier dagen echt een mooie band met elkaar opgebouwd en veel van de deelnemers en facilitators spreek ik nog regelmatig. De Business Course heeft voor mij echt de doorslag gegeven om bij Deloitte te gaan solliciteren.

De borrel op een prachtig dakterras middenin Barcelona is mij het meest bijgebleven. Na de afsluiting van de case gingen we een mooie avond tegemoet. Onder het genot van heerlijke Spaanse tapas (goh, wat mis ik die) en cocktails hebben we het einde van de Business Course met zijn allen goed ingeluid. Iedereen was uiteraard enorm opgelucht dat het harde werken aan de case erop zat en we hadden ook wel zin in een feestje. Kortom – een recept voor succes! 

Tips voor studenten

Solliciteren voor je eerste baan blijft voor heel veel studenten enorm spannend. Er is zoveel keuze, dat het lastig is om te bepalen wat nu echt goed bij je past. Ik zou sowieso iedereen aanraden om mee te gaan met een Business Course. Zelf vond ik het heel fijn om op een relatief informele manier de mensen bij Deloitte te leren kennen, en tegelijkertijd ook kennis te maken met het consulting werk. Mocht zo een meerdaags evenement toch niet helemaal in je drukke studenten schema passen, probeer dan in ieder geval zoveel mogelijk recruitment evenementen af te gaan en met mensen te spreken die al een aantal maanden (of jaren) bij een bedrijf werken. Voor veel van deze mensen is het ook nog niet zo heel lang geleden dat zij zijn begonnen met hun eerste baan. Wat mij ook enorm heeft geholpen is koffie drinken met oud studiegenoten die inmiddels al waren begonnen met werken om zo meer te weten te komen over hun ervaring met het solliciteren en waarom zij uiteindelijk voor een bepaald bedrijf of bepaalde sector hebben gekozen.

Deloitte Nederland

De Consulting Business Course: een ervaring om nooit te vergeten

  • Deloitte Nederland
  • 18 februari 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven