Waarom Deloitte?

  • Arnold van der Drift
  • 13 september 2012

In juni 2012 ben ik gestart bij Deloitte Consulting in de service area Technology. Mijn eerste echte baan. Tijdens mijn studie heb ik voor verschillende grote IT-dienstverleners gewerkt, maar nu bewust voor Deloitte gekozen. De doorslaggevende factor hier is het vertrouwen dat ik kreeg tijdens de sollicitaties. Vertrouwen dat ik mijzelf kan ontwikkelen en boven mijzelf uit kan stijgen. De eerste weken zijn altijd spannend; is de werkgever wat ik ervan verwacht? Klopt het beeld dat ik ervan had?

Naar aanleiding van een online gevonden vacature heb ik telefonisch contact gezocht met recruiter Berend Buitink. Hij vertelde mij over Deloitte en het werk dat ik kan gaan doen. Het meest opvallende was dat ik mij breed mag gaan oriënteren op verschillende technieken en dat Deloitte mij opdrachten wil geven die passen bij mijn ontwikkeling. Dit in tegenstelling tot vele vacatures, waarbij van mij verwacht wordt heel lang met dezelfde technieken/programmeertalen te gaan werken.

Als afgestudeerd Informaticus heb ik veel kans op werk. Voor recruiters is het vissen in een kleine vijver, maar voor mij natuurlijk heel fijn. Maar dit maakt ook kritisch. Mijn werkgever moet mij belonen, maar mij ook in staat kunnen stellen mij goed te voelen. Een plant moet je ook een goede bodem en water geven. Hoe beter ik word behandeld, hoe meer ik terug wil én kan geven. Ik wil trots op mijn werkgever kunnen zijn en heb geleerd dat ik wederzijds vertrouwen daarin belangrijk vind.

De afstudeeropdracht van mijn studie heb ik bij een grote IT-leverancier gedaan. Daar heb ik geleerd dat mijn werkgever een bedrijf moet zijn dat mij niet enkel bij een klant wil zetten, maar mij juist betrekt bij het bedrijf. Ik had de keuze tussen werkgevers, dus dan leg je de aanbiedingen naast elkaar. Natuurlijk is de hoogte van het salaris niet doorslaggevend, maar de bakker accepteert geen ‘plezier in mijn werk’ als valuta wanneer ik een brood wil afrekenen. 

Bij Deloitte mag ik meewerken aan het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Elke laag uit de organisatie is betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe kansen en iedereen kan zijn of haar bijdrage leveren. Ik geef zelf richting aan mijn carrière, nu al! Initiatief wordt van mij verwacht en positief ontvangen. Iedereen is welwillend uitleg te geven of een afspraak te maken. Deloitte vraagt mij niet alleen te doen wat gevraagd wordt, maar ook mee te ontwikkelen voor morgen.

De vrijheid en verantwoordelijkheid hebben een positief effect op mij. Ik merk dat ik meer werk verzet krijg en hier ook echt plezier in heb. Ik kom daadwerkelijk met ideeën en daar wordt ook naar geluisterd. Niet al mijn ideeën zijn even goed, maar al mijn collega’s zijn bereid te helpen met het filteren van de goede ideeën of ze aan te scherpen. Afgelopen weekend betrapte ik mijzelf erop weer aan het werk te willen. We hebben in korte tijd boven verwachting veel werk voor een project kunnen verzetten. Erkenning voor je werk van de opdrachtgever is dan fijn. Dan weet je dat je op de goede weg zit.

Als afgestudeerde technicus merk ik dat er genoeg banen beschikbaar zijn. Het kiezen daartussen is naar mijn mening cruciaal. Door middel van kritisch kijken en vragen heb ik een keuze kunnen maken voor Deloitte. Het maken van een keuze voor een werkgever is lastig. De impact van deze keuze is groot. Nu ik een tijdje werk voor Deloitte kan ik met zekerheid zeggen dat ik hier op mijn plek zit. Ik ben ervan overtuigd dat Deloitte ook echt het maximale uit mij en mijn collega’s kan halen.

Arnold van der Drift

Business Analyst

Na zijn studie Informatica is Arnold bij Deloitte Consulting gestart. Geboren en getogen in Groningen. Nu verhuisd naar de randstad. Altijd bereid te helpen. Volgt een cursus Braziliaans Portugees tijdens het autorijden. Je kan mij ’s nachts wakker maken om te snowboarden. Kijkt graag naar Top Gear, House MD en Sherlock (BBC). Favoriete quote: “Out of the box is where I live.”

Deloitte Accountancy Experience – Ga jij mee?

  • Vincent van Stijn
  • 12 september 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven