Waarom ik voor Deloitte heb gekozen

  • Deloitte Nederland
  • 19 november 2010
Deloitte

 

Geregeld wordt mij de vraag gesteld waarom ik nu eigenlijk bij Deloitte ben gaan werken. Veel van mijn studiegenoten zijn de IT auditing ingegaan en werken bij een Big 4. Ook ik ben dus bij een van de Big 4 terecht gekomen, maar dan in de consultancy tak. En daar zit nu juist het grote verschil. Laat ik vooropstellen dat solliciteren persoonlijk is en dat ik niet de droom had bij Deloitte te gaan werken. Het is een proces waar je doorheen gaat om uiteindelijke de baan te bemachtigen waarvan je denkt dat die het beste bij je past.
 
Met dit uitgangspunt ben ik dan ook gaan zoeken op de arbeidsmarkt. Door de financiële crisis lagen de vacatures begin 2010 nog steeds niet bepaald voor het oprapen. Wil ik nu eigenlijk in de lijn gaan werken of toch in de consultancy? Voor een groot bedrijf of liever een klein bedrijf? Zo kan ik nog wel een paar vragen opnoemen die ik had, maar het is belangrijk om ook eens te kijken naar bedrijven waar je in eerste instantie helemaal niet aan dacht of die je helemaal niets zouden lijken. Eigenlijk wist ik niets van Deloitte. Dat ze IT-auditing zouden doen leek mij voor de hand liggen omdat het tenslotte een accountancy firma is. Eén van de dingen die ik wel wist, was dat ik niet in de audit wilde werken. En deze zekerheid heb ik bij Consulting. Ik kan alleen voor Deloitte spreken omdat ik hier nu werk, maar mijn ervaring is dat ik hier niet op een glijdende schaal sta waarbij je uiteindelijk in de auditbak terecht kan komen. Het is dus niet iedere vrijdag terug in de collegebanken voor de EDP opleiding. Het is wel bijna iedere vrijdag terug naar Amstelveen voor een dagje werken op kantoor in plaats van bij de klant, maar die sluiten we dan ook standaard af met een goede borrel. Gewerkt worden moet overal, maar doe het dan vooral waar je het naar je zin denkt te hebben. Kijk verder dan je neus lang is en wie weet komen we elkaar binnenkort op een vrijdagmiddagborrel van consulting tegen!
 

Pim Baas – IT Strategy (Technology)

 

Deloitte Nederland

Vanuit India overstappen naar Deloitte Business Process Transformation

  • Abhik Banerjee
  • 03 mei 2021
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven