Waarom inschrijven voor de Deloitte Audit Business Course 2016?

  • Jasper de Bruin
  • 02 september 2016
Jasper

Ik ben mijn carrière begonnen na een fantastische Business Course in Madrid. Ook toen ik startte was de War for Talent hevig in de accountancy. Aan de ene kant biedt dat jullie, net als mij toen, een redelijk comfortabel gevoel dat je niet maanden op zoek moet gaan naar een mooie baan na je studie. Aan de andere kant betekende het voor mij ook dat ik nog bewuster een keuze heb gemaakt voor het kantoor waar ik mijn carrière wilde starten. Alhoewel dat geen gemakkelijke opgave was, heeft de Business Course mij daarin toen zeker goed geholpen. Deze keuze hoop ik, samen met ons team, tijdens de aanstaande Business Course voor jou te vergemakkelijken. Vanuit mijn ervaringen wil ik je in ieder geval het volgende meegeven.

Met onze Business Course richten wij ons exclusief op master studenten die serieuze interesse hebben om hun carrière te starten als accountant bij Deloitte. Het programma van onze Business Course sluit naadloos aan op dit profiel. Je krijgt dus geen presentaties over hoe internationaal we zijn, wat een fantastische carrièremogelijkheden we je kunnen bieden, onze unieke innovatieve dienstverlening, of bij welke aansprekende bedrijven wij accountant zijn.

Wat mag je dan wel verwachten als je vier dagen met ons meegaat?

Dat je een concreet en inhoudelijk realistisch beeld krijgt van je werkzaamheden als startend accountant. Dat doen we door je te laten werken aan een casus die gebaseerd is op een van onze cliënten. In die casus word je geconfronteerd met veel aspecten van ons werk en worden je inhoudelijke, sociale en communicatieve vaardigheden op de proef gesteld. Wij vinden het belangrijk dat de casus een realistisch beeld geeft van ons werk. Om die reden zullen we onze cliënt (een internationaal toonaangevend bedrijf) ook bezoeken en zal de CFO zelf ook een belangrijke rol spelen tijdens de Business Course.

Het team

Ook mag je verwachten dat je een divers team van mijn collega’s beter leert kennen. Dit gebeurt tijdens de case, maar uiteraard ook tijdens ontspannende groepsactiviteiten en gezellige borrels en diners. Ons Business Course faculty team bestaat uit collega’s uit alle disciplines en regio’s binnen onze audit praktijk, van een collega die vorige week bij ons is gestart tot partner, van Groningen tot Eindhoven. Net als jullie hebben ook zij moeten “solliciteren” voor een plekje in het team. Ons team is zeer enthousiast en gemotiveerd om jou beter te leren kennen en je uit eigen ervaring te vertellen hoe wij onze carrière bij Deloitte ervaren. Je kunt bij ons voor, tijdens en na de Business Course terecht met al je vragen over de ontwikkelingsmogelijkheden die wij onze professionals bieden, de sfeer en cultuur binnen Deloitte, de afwisseling in het werk et cetera.

Persoonlijke ontwikkeling

De derde belangrijke doelstelling die wij hebben bij de Business Course is jullie een beeld te geven bij het persoonlijke ontwikkelingstraject dat wij onze professionals bieden. Dat traject start als je bij ons in dienst komt en eindigt als je met pensioen gaat. In het begin is het vooral gericht op je inhoudelijke ontwikkeling. Maar er wordt daarnaast ook gelijk een start gemaakt met je persoonlijke ontwikkeling; je communicatieve vaardigheden, hoe maak je als persoon een impact, welke ambities heb je en hoe kunnen wij je helpen die te realiseren et cetera. Dit traject sluit aan op iedere fase in je carrière om je zo goed mogelijk te ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling.

Wat als je niet geselecteerd wordt?

En wat als je nou onverhoopt niet geselecteerd wordt om mee te gaan met onze Business Course? We noemen het niet voor niets kennismakingsdagen. Natuurlijk organiseren we die dagen om 24 toptalenten te selecteren, maar de doelstelling is breder. Er zijn nu eenmaal maar 24 plekken en uit ervaring weten we dat we graag in contact blijven met een grotere groep. Het is dus zeker niet “alles of niets”; kijk ook maar eens naar wat Mariska daar over zegt!

Nog niet overtuigd? Dan mis je een unieke gelegenheid met ons kennis te maken tijdens een uitdagende en realistische casus…en tijdens een minstens zo belangrijk informeel programma in Boedapest, met diners op toplocaties, leuke activiteiten en een bruisend nachtleven!

Ik hoop je tijdens een van de kennismakingsdagen te ontmoeten!

Jasper

Meer informatie en aanmelden

Meer weten? Bekijk onderstaande video en meld je aan voor de Deloitte Audit Business Course.

Jasper de Bruin

Partner - Core Audit

Jasper is na zijn studie economie in 1999 gestart als accountant bij Arthur Andersen in Rotterdam. In 2002 heeft hij, kort na de overname door Deloitte, zijn RA-titel gehaald. In 2005 besloot hij zijn carrière buiten Deloitte voort te zetten en werkte hij in een aantal financiële posities bij Shell. In 2008 besloot hij terug te keren naar Deloitte met als focus Energy & Resources. Zijn klantenportefeuille bestaat hoofdzakelijk uit ondernemingen in de utilities sector en de oil & gas industrie. Jasper is getrouwd, heeft 4 kinderen en woont in Rotterdam. Hij is daarnaast maatschappelijk betrokken, o.a. als penningmeester van arboretum Trompenburg in Kralingen en gaat graag skiën.

Als zij-instromer starten bij Deloitte: veel dynamiek en proactief op zoek naar ontwikkelingsmogelijkheden

  • Rineke Veldhuis
  • 29 augustus 2016
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven