Wanneer gemeenschappelijke doelen en verschillende culturen samenkomen

  • Pieter van Dusseldorp
  • 12 maart 2020
Pieter

Gedurende het afgelopen jaar, dat tegelijkertijd ook mijn eerste jaar bij Deloitte was als consultant bij Financial Risk Management, werd mij de kans geboden om in de Caraïben te werken. Dit was een geweldige ervaring! We waren gevraagd om een bank te helpen en te adviseren op het gebied van verschillende impacts die een bepaalde ‘accounting standard’ zou hebben. Naast het feit dat je voor werk naar het buitenland kan, iets dat een ervaring op zich is, heeft het me veel geleerd op gebieden naast het projectinhoudelijke werk.

Werken naar hetzelfde doel

Voor dit project bestond ons team uit mensen van Deloitte member firms uit Curaçao, Zuid-Afrika en Nederland. De managers in het project kwamen van de andere member firms. We kunnen het goed met elkaar vinden, deels omdat we hetzelfde doel nastreven. Het lijkt erg op het werken met onze Nederlandse collega’s. Toch kwamen we erachter dat ondanks dat we voor hetzelfde bedrijf werken, er toch culturele verschillen bestaan.

Het samenbrengen van de verschillen in communicatie is een uitdaging die we niet uit de weg gingen

Culturele verschillen overbruggen

In Nederland hebben we de neiging om wat directer te zijn, iets dat als nogal bot kan worden ervaren. Persoonlijk gezien houd ik van deze directe aanpak. Mensen uit andere culturen ervaren deze directe aanpak vaak als aanstootgevend en zullen eerder een andere aanpak gebruiken. Een aanpak die ik als meer contextueel heb ervaren – ik had soms moeite om ieders verwachtingen te begrijpen.

Maar aangezien we allemaal professionals zijn en we genieten van het werken in teams, was het samenbrengen van de verschillen in communicatie een uitdaging die we niet uit de weg gingen. We gingen met elkaar zitten om te bevestigen dat onze interpretaties van duidelijk communiceren verschillen. We bespraken een manier waar we allemaal comfortabel mee waren. Ik vroeg om duidelijke sturing voor wat er moest gebeuren, en ik leerde verwachtingen op verschillen manieren te managen (direct of meer met koetjes en kalfjes).

  • Uitzicht vanaf Deloitte Willemstad

Genieten in het buitenland

Aangezien we meestal meer dan één week op het eiland zijn, brengen we er ook enkele weekenden door. Onze lokale collega’s nodigen ons uit voor evenementen waardoor je de cultuur van het eiland echt leert kennen. Als er in dat weekend of in die week geen evenement is, proberen we van het eiland zelf te genieten. Dat is uiteraard geen lastige taak!

Het is voor mij een waardevolle les geweest in het managen van andermans verwachtingen. Mensen verschillen nu eenmaal. Deze ervaring heeft mij niet alleen geleerd om te proberen mensen te lezen, maar ook om anderen te vragen of zij comfortabel zijn met de manier waarop jij communiceert. Het was een waardevolle les om te leren, in een nog mooiere omgeving. Ik kan niet wachten om terug te gaan en weer samen te werken met onze collega’s van de verschillende member firms!

Pieter van Dusseldorp

Consultant Financial Risk Management

In October 2018 I started writing my thesis within the Financial Risk Management team (FRM). After finishing my thesis and being a working student for two months, I started as a consultant within FRM. Currently I’m working on a Credit Risk project and an Insurance Risk project, both being located in the Caribbean. 

Zes vragen aan Bas & Joost over MKB Accountancy & Advies

  • Deloitte Nederland
  • 11 maart 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven