Wat doet een Aerospace Engineer bij Deloitte?

  • Remco Rakers
  • 11 november 2014

Remco Rakers studeerde Aerospace Engineering (luchtvaart- en ruimtevaarttechniek) aan de TU Delft. Inmiddels werkt hij alweer bijna drie jaar bij Deloitte. Momenteel als senior consultant binnen Deloitte Digital. Een veelzijdige functie bij een interessante werkgever. “Je kunt hier hard gaan”, vertelt Remco.

“In mijn dagelijkse werk ben ik verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, testen en implementeren van online toepassingen, hoofdzakelijk bij grote organisaties. Denk hierbij aan websites met een grote hoeveelheid bezoekers en koppelingen naar back-offices, maar ook aan ontwerpprojecten waarbij de technische impact op bestaande IT-systemen in kaart moet worden gebracht.” Een veelzijdige functie waarbij ingenieursvaardigheden goed van pas komen, vindt Remco. “Het managen van projecten en het signaleren van afhankelijkheden bij technische implementaties zijn onderdelen die tijdens complexe projecten in de vliegtuigbouw ook zijn terug te vinden.”

Dat je bij Deloitte te maken krijgt met interessante klanten, uitdagende projecten en inspirerende collega’s, bewijst het project waar Remco nu aan werkt. “Momenteel zijn we bij de TU Delft bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Digitale Werkomgeving. Dit platform zal in de nabije toekomst worden gebruikt als informatievoorziening met self-service mogelijkheden voor medewerkers van de TU Delft. De projectgroep bestaat uit mensen van de TU Delft en Deloitte, waarbij Deloitte kennis en ervaring inbrengt op het gebied van processen, content strategie, ontwikkeling van prototypes en implementatie. Mijn rol binnen het project is het opstellen van een technische impact analyse waarin de nieuwe functionaliteit getoetst wordt tegen de huidige IT -architectuur.” 

Hoe hard je groeit binnen Deloitte heb je natuurlijk zelf in de hand, maar Deloitte biedt je in ieder geval alle mogelijkheden om je snel te kunnen ontwikkelen. “Naast de vaktechnische trainingen wordt binnen Deloitte veel gedaan aan de ontwikkeling van je soft-skills, zoals presentatietechniek, relaties opbouwen met klanten en leidinggevende vaardigheden. Ook wordt talent erkend en kan je door goed te presteren snel doorgroeien naar een volgend functieniveau.”

Remco ziet al volop mogelijkheden voor zijn volgende stap binnen Deloitte. “Ik wil mijn vaktechnische kennis verder ontwikkelen, vooral op het gebied van softwareontwikkeling voor online toepassingen. Daarnaast wil ik graag ervaring opdoen met leidinggeven en het aansturen van software ontwikkelteams.”

Onder de naam Deloitte Digital helpt Deloitte klanten bij digitale vraagstukken, vanuit de expertises consultancy, creatie en technologie. Voor ICT-ers en technici zijn er volop kansen en mogelijkheden om snel te groeien binnen Deloitte. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Doe nu binnen 5 tellen de Careerlaunch en ontdek hoe jij gelanceerd wordt binnen Deloitte. Ga naar werkenbijdeloitte.nl/launch

Remco Rakers

Senior Consultant - Deloitte Digital

Remco studeerde Aerospace Engineering (luchtvaart- en ruimtevaarttechniek) aan de TU Delft. Inmiddels werkt hij alweer bijna drie jaar bij Deloitte. Momenteel als senior consultant binnen Deloitte Digital.

Het is niet de wereld die langzaam gaat, jij gaat gewoon snel!

  • Lindsay Ruis
  • 07 november 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven