Wat gaat de tijd snel…

  • Anne-Claire van den Wall Bake-Dijkstra
  • 30 oktober 2013

Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat ik bijna negen jaar geleden ben begonnen bij Deloitte… “time flies when…” klinkt wellicht als een cliché, maar het is echt zo!

Op 1 november 2004 ben ik na het sollicitatietraject gestart bij de Core Audit praktijk in Amsterdam. Ik wist dat ik verder wilde studeren, maar of ik accountant wilde worden wist ik nog niet zo zeker. Maar wat ik wel zeker wist is dat ik bij een bedrijf wilde starten waar veel mogelijkheden zijn om me te ontwikkelen en waar gedreven mensen werken. Negen jaar verder ben ik inmiddels toch echt register accountant geworden!

Mijn eerste werkdag bestond vooral uit veel handen schudden met al mijn nieuwe collega’s en ik hoopte maar dat ik tenminste een paar van de namen zou onthouden. Vervolgens gingen we naar de staff kamer om mijn nieuwe telefoon en laptop te installeren en toen was het wachten op werk en wat nog meer zou komen. Gelukkig mocht ik nog diezelfde middag mee naar een klant, waar ik mee mocht kijken met wat het controle team deed en ik ging de dag erna ook zelf aan de slag. Het was erg leuk om meteen mee te werken aan een opdracht en onderdeel te zijn van het team. Ik merkte toen direct dat je erg snel leert, omdat de collega’s met meer ervaring je zaken uitleggen en je ook ziet waar zij mee bezig zijn. Natuurlijk krijg je in die eerste periode ook wel eens een opdracht waarvoor een Master titel nou niet direct “vereist” was (zoals een kopietje draaien)… maar dat hoort erbij en je realiseert je dat in een team de taken verdeeld moeten worden.

Ik heb veel meegemaakt en geleerd in de afgelopen jaren, waarin ik breed ben gestart en vervolgens mij heb kunnen specialiseren in de Financial Services Industry (FSI), en meer specifiek in Banking en financiële instrumenten. Het leukste vind ik dat ik werk met jonge en gedreven collega’s en veel nieuwe en uitdagende opdrachten doe in zowel binnen- als buitenland. Binnen de FSI sector hebben de klanten de afgelopen jaren erg veel veranderingen moeten ondergaan en daardoor ook onze dienstverlening, die daar goed op moest inspelen. Hierdoor is geen enkel jaar in de controle hetzelfde en blijf je leren. Dit houd je scherp! Naast de controles doe ik ook advies werk, zowel bij klanten als intern ter ondersteuning van de controle teams bij specifieke vragen (bijv. over hedge accounting). Deze afwisseling tussen een controlerende rol en adviserende rol, waarbij je echt mee kan denken met de klant, vind ik leuk omdat je dan een ander type gesprekspartner bent.

Terugkijkend op de afgelopen negen jaar krijg ik nog meer zin in de komende jaren, waarin ik hoop veel te blijven leren en samen met ons team in Nederland en onze internationale collega’s nieuwe uitdagende opdrachten aan te gaan! Wil jij ook een snelle start van je carrière? Kijk dan op onze vacature pagina waar we veel mogelijkheden hebben voor zowel studenten als starters!

Anne-Claire van den Wall Bake-Dijkstra

Senior Manager - Audit

Anne-Claire van den Wall Bake-Dijkstra / 34 jaar / Senior Manager / Negen jaar werkzaam bij Deloitte Core Audit Amsterdam. Specialisatie: Financial Services Industry, Banking, financiële instrumenten en audit van treasury afdelingen / Studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam / Houdt van reizen, duiken en tijd met haar man, Hugo, en haar twee zonen, Max en Duco, door te brengen.

Blog van de maand: Een jaar na de lancering van mijn carrière

  • Tom Nijsten
  • 28 oktober 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven