De Ideale Bijbaan Tax: Wat maakt een bijbaan ideaal?

  • Selin Özel
  • 04 april 2017
Selin

Tijdens mijn studie was ik wel eerder naar kantoorbezoeken en inhousedagen geweest, maar pas gedurende mijn IBB-traject realiseerde ik mij dat het heel lastig is om in één dag kennis te maken met een kantoor. Dit zou je eigenlijk moeten ervaren. Het Ideale Bijbaan-traject duurt een half jaar. In deze zes maanden heb ik om de twee maanden van afdeling gewisseld. Gedurende deze periode heb ik onwijs veel geleerd en een heleboel mensen leren kennen.

Wat houdt De Ideale Bijbaan in?

Het leuke is dat je samen met een groep medestudenten tegelijk aan deze ervaring begint. Het worden je collega’s waar je je ervaringen mee kunt delen, van kunt leren, maar ook waar je af en toe een kopje koffie mee kan drinken of een potje kunt poolen.

Na elke periode van 8 weken vond er een wisseldag plaats op één van de verschillende kantoren van Deloitte waar we bijeen kwamen met alle IBB’ers. Op deze dag evalueerden we elkaars ervaringen van de afgelopen periode. Ook wordt er op deze dagen aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Er werden trainingen gegeven door Learning over onderwerpen zoals het verbeteren van je presentatievaardigheden. Deze wisseldagen waren altijd heel leerzaam, maar ook gezellig met als afsluiter een borrel. 

Mijn werkdagen

Ik heb meegelopen op de afdelingen Indirect Tax, Business Tax en Global Employer Services. Per afdeling krijg je één of twee begeleiders toegewezen. Dit was wel erg fijn, want zo had je altijd een aanspreekpunt waar je bij terecht kon. Mijn werkzaamheden varieerden tussen het oplossen van een specifieke casus tot het voorbereiden van stukken voor het vaktechnisch overleg om die vervolgens te presenteren.

Naast het werken wordt ook aandacht besteed aan ontspanning. Op de werkvloer is daar voldoende ruimte voor. Op elke verdieping staat een kamer waar je kunt poolen, tafeltennissen of tafelvoetballen. Op vrijdag word je vriendelijk verzocht tijdig je werkzaamheden te staken om deel te nemen aan de borrel. In december heb ik ook nog het kerstfeest van Deloitte meegemaakt. Het thema was: “Kom als je favoriete (winter)sporter”, wat bij ons resulteerde in een team professionele kunstschaats(t)ers.

Waarom ik het je kan aanraden

Ik heb bij compleet verschillende teams mogen kijken. Deze varieerden vanzelfsprekend vakinhoudelijk, maar ook in grootte (tussen de 10 tot 60 mensen) waardoor de dynamiek in het team ook anders is. Dit was voor mij een grote eyeopener; ieder team is totaal anders en eigenlijk is het moeilijk om op basis van één stage of werkstudentschap te kunnen beoordelen of dit bij je past. Er is namelijk nog veel meer! 

De Ideale Bijbaan heeft mij de mogelijkheid gegeven om rond te kijken op de diverse afdelingen en te ervaren wat bij mij past. Ik heb veel mensen leren kennen en een hoop van mijn persoonlijke vaardigheden kunnen ontwikkelen. Dat is de reden waarom ik het mijn medestudenten zeker kan aanraden. Er zijn zo veel mogelijkheden en dat maakt het soms lastig om een keuze te maken. De beste manier is door het zelf te ontdekken, en daar heeft de Ideale Bijbaan mij heel erg bij geholpen.

Schrijf je in voor De Ideale Bijbaan

Heb jij na het lezen van deze blog interesse in De Ideale Bijbaan? Kijk op werkenbijdeloitte.nl/ibb voor meer informatie en om je aan te melden.

Selin Özel

Ideale Bijbaner

Ik ben student Fiscale Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds oktober 2016 ben ik werkzaam als Ideale Bijbaner bij Deloitte. Dit is mij erg goed bevallen waardoor ik mijn ervaring graag met jullie wil delen! Het meest herkenbare gevoel tijdens je studie, uit eigen ervaring, is de zoektocht naar de volgende stap hierna in de grote wereld van de vele mogelijkheden. Door middel van het Ideale Bijbaan-traject kreeg ik de kans om te ervaren hoe het er nou echt aan toe gaat in de praktijk. 
 

Deloitte Legal: de ideale plek om te starten

  • Wouter van den Berg
  • 28 maart 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven