Wat te doen na je studie

  • Michiel Agterberg
  • 24 mei 2011

Dinsdagochtend 1 maart half negen was de ochtendspits op zijn best. Ik zat in een volle trein onderweg naar de hoofdstad om daar de Consultancy Inhousedag van Deloitte bij te wonen. Als student Econometrie in de laatste fase van mijn bachelor, wilde ik me oriënteren op de toekomst. Want van bier drinken in de kroeg wist ik inmiddels alles, maar wat te doen na je studie? Op deze vraag hoopte ik die dag door middel van nieuwe inzichten antwoord krijgen. Met koffie en taartjes werd voor een goede start van de dag gezorgd. Gedurende deze dag zouden we met twintig studenten kennis maken met het bedrijf Deloitte en in het bijzonder met de afdelingen Consulting, Risk Services en Financial Risk Management. Er stond een uitgebreide case op ons te wachten, waarin de raad van bestuur van een fictief bedrijf naar Deloitte was gestapt voor hulp en advies. Het bedrijf zat in financiële problemen en vroeg Deloitte een plan op te stellen om de financiën weer op de rails te krijgen. De case was opgebouwd uit drie verschillende onderdelen die elk in het teken stond van een afdeling. Doordat de groep in drie teams werd opgesplitst en de teams onderling streden de opdracht te winnen, werden we gedwongen actief aan de slag te gaan en zelf na te denken over mogelijke oplossingen. Dit gaf me een veel beter beeld van de werkzaamheden binnen de verschillende afdelingen. Gedurende het eerste deel van de case werd het al snel duidelijk dat een goede samenwerking de sleutelrol is voor succes!

Een andere reden voor mij voor het deelnemen aan deze dag was mijn zoektocht naar een meeloopstage die aansluit bij mijn interesses en waar ik in een korte periode veel kan leren. Gedurende het eerste deel van de case begon ik al erg enthousiast te raken over Deloitte. En ook na de gehele case te hebben doorlopen, was ik met mijn team nog steeds vol enthousiasme bezig aan de eindpresentatie, want wij wilde de opdracht absoluut binnen halen met ons iets wat “radicale” reddingsplan. Helaas dacht de raad van bestuur hier anders over. Maar daar smaakt het bier tijdens afsluitende borrel niet minder om. Ook hier liet Deloitte zich van haar beste kant zien, want de consumpties vloeiden rijkelijk en de sfeer was goed.
Tijdens de lunch sprak ik met een aantal medewerkers van Deloitte over mijn ervaringen van de dag tot dan toe. Zo ook met een aantal medewerkers van de afdeling Actuarial & Employee Benefits (Actuariaat). Deze afdeling kwam niet naar voren in de case, maar de positieve verhalen van de medewerkers van die afdeling, aanwezig bij de lunch, spraken mij erg aan! Zij houden zich bezig met allerlei pensioen gerelateerde vraagstukken. Denk hierbij aan het waarderen van de financiële positie van een pensioenfonds door middel van een ALM-studie, een due diligence onderzoek op pensioen gebied voor een bepaalde overname, maar ook het implementeren van een nieuwe pensioenregeling voor een werkgever. Mijn interesse was al gelijk gewekt. Verder bleek ook dat zij de hulp van een werkstudent goed konden gebruiken. Nog geen maand later werkte ik op deze afdeling aan mijn eerste opdracht!

Inmiddels zijn we bijna 3 maanden verder en ben ik nog steeds vol enthousiasme bij Deloitte aan de slag. Ondanks dat ik nog veel moet leren, mag ik mee werken aan verschillende opdrachten en leer ik al werkende. Zo heb ik laatst mee gewerkt aan een ALM-studie waarmee de financiële positie van een pensioenfonds werd beoordeeld. Verder wordt er vanuit Deloitte een tal van events georganiseerd om je ontwikkeling en de integratie met collega’s te bevorderen. Ik ben bijvoorbeeld laatst naar de Deloitte Intern Talent Day geweest, een erg gezellige en leerzame dag speciaal georganiseerd voor alle stagiairs en werkstudenten die binnen Deloitte werkzaam zijn.


Kortom ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn deelname aan de Consultancy inhousedag!

Interesse? Klik hier en schrijf je snel in.

Michiel Agterberg

Actuarial and Employee Benefits Deloitte FAS

Letterlijk en figuurlijk in het zonnetje!

  • Deloitte Nederland
  • 23 mei 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven