We hebben elkaar nodig

  • Deloitte Nederland
  • 20 juli 2020
Deloitte

Het is tijd om op te komen voor inclusie. Om de wereld te laten zien dat we elkaar aanvullen door anders te zijn. Samen zijn we sterker en beter. We kunnen veel van elkaar leren. Vandaar dat vijf Deloitte-collega’s hun ervaringen delen over ‘Diversity & Inclusion’. Lisa Schaller (31), cultuurspecialist bij Deloitte Audit, vertelt over het belang van bondgenootschap op de weg naar inclusie.

“Toen ik tien jaar geleden uit Noord-Duitsland hier naartoe verhuisde, was Nederland in mijn hoofd het ideale voorbeeld van een vrij land waar alles mogelijk is en iedereen zichzelf kan zijn. Maar hoe langer je ergens woont, hoe meer je de nuances gaat zien. Ik woon in Amsterdam en hoor geregeld verbazingwekkende verhalen van vrienden. Een vriendin is bang om ’s avonds alleen naar huis te fietsen. Een vriend durft zijn vriendje niet in het openbaar te zoenen. Mensen die met het woord ‘homo’ schelden en daar geen belediging in zien. Nederland is liberaal, maar we zijn er nog lang niet. En die cultuurverandering zullen we samen moeten bewerkstelligen.”

In haar rol als cultuurspecialist is het voor Lisa vanzelfsprekend om over inclusie na te denken. “We zijn een internationaal bedrijf met een divers klantenportfolio. Inclusie en diversiteit is daarom nodig om goed te zijn in wat je doet. Met verschillende nationaliteiten maar ook verschillende type mensen”, legt Lisa uit. “Toch is dat slechts één zijde van de medaille. Het gaat er vooral om goede mensen aan te nemen en te houden die het beste uit zichzelf halen en het naar hun zin hebben. Werk is een belangrijk deel van je leven. Je moet je er daarom prettig voelen en jezelf kunnen zijn. Binnen Audit zijn niet veel mensen die breed uitdragen dat zij affiniteit hebben met LGBT+ (lesbian, gay, bisexual en transgender). Dat hoeft natuurlijk ook niet altijd een thema te zijn, ik vertel tenslotte ook niet dagelijks aan mensen dat ik heteroseksueel ben. Maar het is daarom goed dat we het GLOBE-netwerk hebben, het initiatief dat LGBT+-ers en bondgenoten binnen Deloitte verbindt.”

Die verbinding is volgens Lisa namelijk van groot belang. “De term ‘inclusie’ vind ik persoonlijk niet helemaal juist. Daarmee ga je er nog steeds vanuit dat er een overheersende groep is die zich open moet stellen voor mensen die anders zijn. Het gaat er juist om een plek te creëren waar iedereen zich thuis kan voelen, waar iedereen uniek is en waar plaats is voor verschillen. Oftewel om belonging. En belonging kunnen we alleen voor elkaar krijgen door samen op te treden. Door rolmodellen te hebben die zich laten zien. Door bondgenootschap. Wil je iets in de cultuur verankeren, dan kun je dat simpelweg niet alleen doen. We hebben elkaar nodig.” 

"Niks erger dan een collega die met een verhaal rondloopt dat hij of zij niet kwijt kan."

Vandaar dat Lisa het ‘cultuur kompas’ met collega’s binnen Audit ontwikkelde. “Gezamenlijk willen we een cultuur creëren waarin iedereen welkom, gezond en veilig is. Maar ook ‘speak up!’ is belangrijk, opkomen voor waar je in gelooft. En dat kan alleen als er bondgenootschap is. Als we zonder te oordelen naar elkaars verhaal luisteren. Niks erger dan een collega die met een verhaal rondloopt dat hij of zij niet kwijt kan. Je uitspreken vergt moed. Maar de boodschap moet ook ontvangen kunnen worden. Via het cultuur kompas spreken Audit-medewerkers in alle delen van het land zich uit voor wat ons verbindt en houden we elkaar scherp op ons gedrag: hoe reageer ik op anderen? Ben ik een bondgenoot? Inclusie en diversiteit richt zich vaak op minderheden. Maar een werkomgeving waarbinnen de LGBT+-gemeenschap geen plek heeft, zou ook voor mij giftig en onprettig aanvoelen. Een inclusief en divers bedrijf is er voor iedereen.”

Deloitte Nederland

Zorgen voor optimale bedrijfsprocessen. En voor ernstig zieke patiënten?

  • Anouk Scholte
  • 09 juli 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven