“Wees jezelf, heb plezier, doe je best!”

  • Fleur Hoogers
  • 13 november 2020
Fleur

Fleur was tijdens haar bachelor Bedrijfskunde in Groningen zoekende naar welke richting ze uit wilde. Uiteindelijk koos ze voor Accountancy en stippelde ze een route uit die bij haar past. Ze schreef haar scriptie bij Deloitte en vertrok direct daarna op wereldreis. Toen ze weer terugkwam, startte ze haar carrière bij Deloitte.

“Starten terwijl de hele wereld in paniek is? Super spannend! Wat ben ik blij dat ik niet in m’n eentje deze uitdaging aan ga. Want wat is iedereen behulpzaam, aardig en begripvol. De dagelijkse update telefoontjes, de online teambuilding activiteiten en de virtuele koffietjes: ik ben er stiekem een beetje van gaan houden.

Mijn eerste contact met Deloitte was tijdens het organiseren van de Accountancy week namens mijn studievereniging. We gingen in drie dagen langs bij zes grote accountancykantoren. Ik heb uiteindelijk vooral mijn keuze gemaakt op basis van gevoel. Voornamelijk de klik die je voelt met de mensen is belangrijk. Want uiteindelijk ga je met die mensen samenwerken.

Ik schreef mijn scriptie bij Deloitte en voelde me al meteen thuis. Het was fijn om met een groep scriptie te schrijven. We zaten allemaal in hetzelfde schuitje: ietwat onzeker, een beetje zoekende en op het einde veel stress voor de steeds dichterbij komende deadline. We konden goed klagen bij elkaar, maar zochten elkaar vooral op voor de nodige peptalks en vrijdagmiddagborrels. 

Ondanks dat iedereen het druk had bij Deloitte, stonden ze altijd voor ons als scriptanten klaar om te helpen waar nodig. Een scriptiestage is écht de ideale manier om Deloitte - en vooral collega’s - te leren kennen.

Samen staan we sterk! Zo sta ik erin, en met mij iedereen bij Deloitte.

Waar ik Deloitte erg dankbaar voor ben is dat ze me al vrijheid gaven voordat ik kwam werken. Ik wilde na het afronden van mijn master een jaar gaan reizen. Het was spannend om dit aan te geven tijdens het laatste evaluatiegesprek. Gelukkig was dit geen probleem en werd ik zelfs aangemoedigd om dit te gaan doen. Ik kreeg de ruimte om mijn eigen weg te kiezen en ik heb deze kans met beide handen gegrepen. Mijn vrienden en familie hadden eigenlijk verwacht dat ik in het buitenland zou blijven. Maar ik voelde dat Deloitte me verder zou brengen in mijn ontwikkeling, dus de keuze om terug te keren was niet lastig.

Ik werk inmiddels een paar maanden bij Deloitte, maar het voelt zo vertrouwd dat het langer lijkt. In een korte tijd heb ik veel mensen leren kennen (ja, wel digitaal) en veel geleerd. Ik vind het fantastisch om in verschillende teams te participeren. Ieder teamlid heeft andere kwaliteiten, verhalen en adviezen. Het combineren van deze verschillende visies en perspectieven is ontzettend leerzaam en helpt me bij het vormen van mijn eigen werkstijl.

Naast het werken in de Audit vind ik het belangrijk om ook tijd en energie aan andere aspecten van het bedrijf te besteden. Zo besloot ik om me aan te sluiten bij Deloitte GLOBE, een initiatief binnen Deloitte dat mensen verbindt die affiniteit hebben met de LGBTQ+ community. Ik wil graag bijdragen aan een cultuur waar iedereen volledig zichzelf kan zijn. Een omgeving creëren waarin iedereen geaccepteerd wordt zoals hij/zij is en zich ten alle tijden op zijn/haar gemak voelt. Op die manier halen we niet alleen het beste in onszelf maar ook in elkaar naar boven.

Zoals ik al zei, ik vind het leuk om nieuwe mensen te spreken, dus ik ben altijd in voor een virtuele koffie!

Fleur Hoogers

Audit Staff

During my bachelor Business Administration in Groningen I was looking for which way I wanted to go. I chose Accountancy because it gave me clarity which path I had to take and what I can ultimately achieve with this. I wrote my thesis at Deloitte and immediately after my thesis defense, I went on a world trip. I get a lot of energy from meeting new people and changing my environment. These days I get energy from everything I learn from my colleagues at Deloitte and the different clients I am working on.

‘In hoog tempo Explainable AI en een passie in mijn werk ontdekken’

  • Sebastiaan Berendsen
  • 12 november 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven