We’re looking for the Best Talent!

  • Merette Schuurman
  • 30 augustus 2012

Als organisatie en zeker als recruiter moet je regelmatig stil staan bij het type kandidaat dat je aan je organisatie wilt binden. Het schaap met de vijf poten bestaat nu eenmaal niet, maar in deze tijd van verandering, zowel globaal als landelijk, zijn we wel blijvend op zoek naar 'the Best Talent'!

Wat is dat, 'the Best Talent'? Naast de vakinhoudelijke kennis die een kandidaat opdoet tijdens zijn of haar studie, zijn wij minstens zo geïnteresseerd in de social skills die iemand heeft. Bij de meeste functies binnen Deloitte staat teamwork centraal. Dit betekent dat er veel interactie is met collega’s binnen de eigen discipline, maar ook met collega’s van andere disciplines en soms zelfs uit verschillende landen. Vanaf dag één maak je onderdeel uit van een team en heb je contact met klanten. Dit vraagt niet alleen om goede communicatieve vaardigheden, maar ook om een proactieve houding. Naast het bedienen van de klant, wordt er van een Deloitter verwacht om nét dat stapje verder te gaan. Er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën. Dit vraagt om een proactieve houding van onze werknemers. Wees kritisch, stel veel vragen, denk mee en vooral buiten de gebruikelijke kaders. Durf verantwoordelijkheid te nemen en laat zien wat je in je hebt! We willen dat elke Deloitter een persoonlijke uitdaging aangaat en zijn of haar grenzen verlegt. Ons Learning curriculum helpt de Deloitters hierbij. Samen sterker dus!

Dat is waarom we nevenactiviteiten van toegevoegde waarde vinden. Tijdens diverse commissies op studie-, studenten- of sportverenigingen ben je bewust of onbewust bezig met de competenties die wij belangrijk vinden bij Deloitte. Deze competenties vormen een belangrijke basis in de gesprekken die we met kandidaten hebben. Laat deze informatie dus niet achter in je sollicitatiebrief of tijdens gesprekken. Een andere goede manier om te kijken of een student Deloitte-proof is, is deelname aan een van onze Business Courses. Dit jaar bundelen Tax en Audit hun krachten tijdens hun Business Courses. Van 14 t/m 17 november gaan beide courses tegelijkertijd naar Istanbul. Tijdens deze meerdaagse Course laten we studenten ervaren hoe het écht is om bij Deloitte te werken. Professionaliteit, inhoud en sympathie vormen de basis.

Merette Schuurman

Recruiter

Merette studeerde HRM en Sociologie in Amsterdam. Werkzaam als recruiter voor Deloitte Accountancy. Houdt van reizen, cultuur veel tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Weet jij wat een accountant doet?

  • Tobias Geelhoed
  • 28 augustus 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven