Werken aan de publieke zaak!

  • Rob Sijm
  • 11 september 2013

Van jongs af aan had ik al veel op met het idee dat je onderdeel bent van de samenleving en daarmee per definitie kan bijdragen aan een betekenisvolle maatschappij. De vraag was alleen; hoe kan ik dan bijdragen?

Bij Deloitte heb ik mijn droombaan gevonden! Ik werk dagelijks samen met talentvolle collega’s en opdrachtgevers (o.a. gemeenten, provincies en ministeries) aan de publieke zaak. Op die manier heb je min of meer directe invloed op een nuttige en verantwoorde besteding van ons belastinggeld. Het voelt voor mij goed om deel uit te maken van een innovatief Deloitteteam, dat met vernieuwende ideeën en toepasbare oplossingen het verschil kan maken bij én met onze publieke opdrachtgevers voor burgers en bedrijven.


Het ‘’verschil maken’’ zit in het DNA van Deloitte, waarbij het uitgangspunt is om dit vooral multi-disciplinair te doen. Vanuit verschillende disciplines binnen Deloitte ondersteunen wij publieke organisaties bij vraagstukken op het vlak van bijvoorbeeld elektronische dienstverlening aan burgers en bedrijven, samenwerking tussen publieke en private partijen en een slimme organisatie van de bedrijfsvoeringsfuncties.

Daarbij blijft onze ondersteuning niet beperkt tot het geven van advies. Juist door het daadwerkelijk realiseren van oplossingen maken wij impact. Voor mij persoonlijk is dat een bevestiging dat je kunt bijdragen aan een betekenisvolle maatschappij!

De komende jaren gaat er veel veranderen in de jeugdzorg, in maatschappelijke ondersteuning en aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Een grote opgave voor met name gemeenten om met minder middelen meer te gaan betekenen. Anderzijds een mooie kans om het verschil te maken. Ik stroop reeds mijn mouwen op, werk aan de winkel!

Rob Sijm

Manager - Mid Market Consulting

Rob Sijm is manager bij Deloitte Consulting en houdt zich voornamelijk bezig met financieel strategische vraagstukken in het publieke domein, met een sterke focus op gemeenten en sociale zekerheid. Hij heeft een master in Beleid, Communicatie en Organisatie (Vrije Universiteit Amsterdam) en bachelor in Bedrijfseconomie (Hogeschool INHOLLAND).

10 jaar

  • Martijn de Laat
  • 09 september 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven