Werken aan digitale compliance oplossingen (voor de zorg)

  • Rob Peters, MSc RA
  • 27 maart 2018
Rob

Rob werkt sinds 2006 bij Deloitte en heeft absoluut niet stil gezeten. Hij is begonnen in de auditpraktijk en kreeg via de innovatieafdeling de mogelijkheid om een eigen business line Assuring Medical Apps op te zetten. Nu is hij werkzaam bij Deloitte Legal en daar mede-oprichter van Digital Health Compliance.

  • Digital Health Compliance

Hoe kwamen jullie op het idee voor deze business line?

Vanaf het voorjaar van 2017 merkten wij dat buiten informatiebeveiliging en privacy, hetgeen de focus van Assuring Medical Apps betreft, er meer en meer vraag is naar oplossingen voor bredere wetgevingsvraagstukken rondom zorgsoftware en digitalisering in de zorg. De wet-en-regelgeving is complexer geworden en technologische mogelijkheden nemen fors toe.

Bedrijven stellen vragen als: Hoe ga je om met die complexiteit en regelgeving? Hoe kan je voldoen aan de wet-en-regelgeving zonder dat dit nagenoeg onbetaalbaar wordt voor je organisatie? Deze vragen beantwoorden wij en die antwoorden dragen wij aan met het label Digital Health Compliance.

Vanuit Deloitte Legal B.V. is dit label in de zomer van 2017 opgezet. De belangrijkste kracht van het label ligt in de gezamenlijke aanpak, tezamen met alle Deloitte disciplines, van digitale zorgvraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en compliance. Een mooi voorbeeld van onze dienstverlening binnen Digital Health Compliance is Assuring Medical Apps

  • assuring medical apps

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Het bovenstaande geeft eigenlijk in alles weer waarom ik werken bij Deloitte zo leuk vind. De mogelijkheden zijn enorm.

Ik heb Deloitte, al vanaf mijn stageperiode in 2006 op kantoor Rotterdam, ervaren als een omgeving waar je ontzettend snel veel verantwoordelijkheid kunt krijgen. Het is een omgeving waar (heel) hard wordt gewerkt, maar waar (individuele) ontwikkeling en innovatie zeer hoog op de agenda staan. Laat zien wat je ideeën zijn, beargumenteer deze en pak je kansen waar je kansen ziet. Iedereen krijgt daar ruimte voor.

Ook nu ik -als niet-jurist- binnen Deloitte Legal werk, volgt kans op kans. Bijvoorbeeld op het gebied van sales en business development om Digital Health Compliance tot een succes te maken. Hiermee heb ik ook de kans gekregen om een bijdrage te leveren aan de toekomst van de complete legal afdeling, waarin data en digitalisering een hele belangrijke rol spelen. 

Hoe zie jij de toekomst?

Het legal vak is flink aan het veranderen, de rol van een legal adviseur vraagt tegenwoordig veel aandacht voor digitalisering en “het verschil blijven maken”. Kennis komt steeds meer digitaal beschikbaar dus hoe maak je hierin het verschil? Ik denk dat wij met de strategische inzet en focus op data en innovatie de toekomstige legal afdelingen van onze klanten kunnen helpen met expertkennis, aangevuld met de juiste digitale tooling zoals chatbots en digitale (continue) compliance tools. Een ontzettend gaaf speelveld waarbij wij ook zullen samenwerken met zogenaamde REGtech oplossingen en nieuwe legal spelers die beschikbaar komen op de markt.

Ik verwacht hierin voor Deloitte Legal een belangrijke rol te kunnen spelen en vanuit mijn huidige rol door te groeien naar één van de partners die een belangrijke rol blijft hebben op het gebied van innovatie en nieuwe businessmodellen. Dit voor Deloitte Nederland maar zeker ook binnen de nieuwe Deloitte NWE (North West Europe) omgeving.

Waarom kiezen voor Deloitte Legal?

Je komt, als je voor Deloitte Legal kiest, in een enorme focus groeimarkt voor Deloitte terecht. Deloitte Legal is een afdeling waar iedere individu de ruimte krijgt om zich maximaal te ontwikkelen op het gebied van “traditionele delivery” tot “digitale innovatie en het stimuleren van RegTech inzet”. 

Daarnaast is het een omgeving waarbij je iedere dag te maken krijgt met compliance gerelateerde vragen vanuit klanten waarvoor een oplossing moet komen. Dit vanuit verschillende branches en vanuit verschillende invalshoeken (waarbij data en digitalisering een belangrijke invalshoek zijn). Het continu nieuwe oplossingen en nieuwe situaties voor klanten realiseren, geeft je in no-time enorm veel nieuwe kennis en ervaring. Het is een goede leerschool, wat je carrière zeer zeker ten goede komt.

Is dit een omgeving waarin jij zou passen? Dan raad ik je aan om eens goed te kijken naar de legal vacatures en snel te solliciteren.

Rob Peters, MSc RA

Legal - Co-Founder Digital Health Compliance

Rob is registeraccountant bij Deloitte en vanuit deze rol verantwoordelijk voor het opzetten van de nieuwe business line Digital Health Compliance. Rob heeft veel ervaring opgebouwd op het gebied van compliance, privacy en informatiebeveiliging in de zorg. Naast deze inhoudelijke rol is hij verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe compliance gerelateerde innovatieve, digitale, dienstverleningen binnen de zorg. Rob mentor van diverse accelerator programs en betrokken bij diverse innovatiejury’s en commissies binnen de zorg. Verder schrijft Rob jaarlijks diverse artikelen voor zorg gerelateerde platforms en vakbladen, is spreker over compliance in de zorg op gerenommeerde, internationale conferenties en geeft hij regelmatig gastcolleges over digitalisering binnen de zorg. 

Wil je meer lezen over de reis van Rob door de verschillende functions van Deloitte lees dan ook dit artikel.

Een dag uit het werkende leven van Roderick, Artificial Intelligence Lead bij Deloitte

  • Roderick Lucas
  • 27 maart 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven