Werken als Campus Recruiter bij Deloitte

  • Liza te Gussinko
  • 26 februari 2020
Liza

Waarom zou je de overstap maken naar Deloitte in de rol van Campus Recruiter? Liza te Gussinklo, Campus Recruiter voor Audit, weet het wel! Ze beantwoordt 5 vragen over haar werk en vertelt meer over haar dagelijkse werkzaamheden, samenwerkingen en uitdagingen waar zij mee te maken heeft.

1. Hoe heb jij de stap gemaakt naar Deloitte in de functie van Campus recruiter?

Na mijn studie Hotel- en Eventmanagement te hebben afgerond, ben ik net als vele andere recruitment collega’s binnen ons team, toevalligerwijs het recruitment vak ingerold en ben ik begonnen als intercedente bij een uitzendbureau. In deze rol lag de focus op het maken van de juiste match. Doordat ik tijdens mijn studie verschillende stages in de evenementen sector had gelopen, had ik het gevoel dat er een onderdeel miste in mijn baan. Bij Deloitte kon ik mijn ervaring met het organiseren van events samenvoegen met mijn kennis op het gebied van recruitment in de functie van Campus Recruiter, specifiek voor de teams van MKB Accountancy & Advies. Mijn inziens de perfecte vervolgstap in mijn loopbaan. Het is een functie die ik sinds juni 2018 met veel passie en plezier uitvoer!

"Bij Deloitte kon ik mijn ervaring met het organiseren van events samenvoegen met mijn kennis op het gebied van recruitment."

2. Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?

Waar ik energie van krijg, is het feit dat ik in deze functie een grote verantwoordelijkheid heb en mijn dagen en weken er altijd anders uit zien. In grote lijnen houd ik mij bezig met het in behandeling nemen van sollicitanten, het coördineren en informeren van de juiste onboarding voor de nieuwe instroom die ik heb gerealiseerd en het beantwoorden van mijn mail (dat houdt nooit op!). Ook ben ik betrokken bij de organisatie van de events (een borrel, inhousedag met case, een speeddate sessie of gave activiteit) die voor mijn doelgroep relevant zijn. Regelmatig heb ik, met mijn collega recruiters die werven voor dezelfde afdeling, een catch-up moment en bespreken wij de voortgang van projecten die wij samen oppakken. De onderwerpen kunnen te maken hebben met de recruitment strategie/aanpak, gezamenlijke events of het op de kaart zetten van recruitment. Mijn motto is: alleen werk je sneller, met elkaar kom je verder!  

3. Waar loop jij weleens tegenaan in je werk?

Doordat mijn dagen er elke week weer anders uitzien en ik als recruiter van online sollicitatie tot aan de eerste werkdag verantwoordelijk ben voor de start van nieuwe collega’s, is het van essentieel belang overzicht te houden. Zelf gebruik ik hier mijn agenda voor die altijd leidend is en gebruik in een blocnote als naslagwerk. Mijn ervaring is: gebruik vooral een methode die voor jou werkt! Naast het feit dat je graag met structuur werkt, moet je voor deze baan het ook absoluut leuk vinden om met veel verschillende mensen om te gaan en streef je altijd naar het beste resultaat. Uiteraard komt het wel eens voor dat je iets vergeet; laatst was ik bijvoorbeeld vergeten catering aan te vragen voor een inhousedag op ons Deloitte kantoor in Rotterdam. Door vervolgens direct te schakelen met de facility afdeling, kon het gelukkig lastminute nog geregeld worden! De collega’s waarmee je schakelt zijn altijd hulpvaardig en bereid met je mee te denken en met een passende oplossing te komen.

4. Hoe gaan collega’s met elkaar om bij Deloitte?

Als Campus Recruiter schakel je met veel verschillende lagen en teams binnen Deloitte. Het recruitment team bestaat uit ongeveer 45 collega’s, bestaande uit de teams waar je voor werft en de verscheidende afdelingen die je nodig hebt om o.a. events te realiseren. De communicatie intern is absoluut laagdrempelig en informeel. Binnen recruitment hebben wij maandelijks meetings om elkaar bij te praten over hot-topics en heb je eens per jaar een tweedaagse met elkaar om naast het inhoudelijke aspect ook vooral plezier te hebben! Plezier maken doe ik overigens ook regelmatig op de vrijmibo in Amsterdam. Met de teams  waar jij voor werft schakel je bijna wekelijks om afstemming te hebben over de behoefte versus instroom. Met de Deloitte back-office schakel ik dagelijks omdat ik hen nodig heb bij de realisatie van HR vraagstukken en de organisatie van de vele events die je op jaarbasis uitvoert (voor mij zijn dat er rond de 20).

5. Welke kwaliteiten moet je als Campus Recruiter bezitten?

Als je kijkt naar ons recruitment team, heeft iedereen een andere hbo- of wo-opleiding afgerond en wordt er veel meer gekeken naar de competenties en persoonlijkheid dan naar de relevante opleiding. Zelf heb ik Hotel- en Eventmanagement gestudeerd en ervaar ik hierin wel raakvlakken met de praktijk. Het is in mijn ogen vooral belangrijk dat je dienstverlenend bent, je nieuwsgierig bent naar anderen en het leuk vindt projecten te coördineren en uit te voeren.

Liza te Gussinko

Campus Recruiter Audit

Tijdens mijn studie Hotel- en Eventmanagement aan de Hogeschool Tio in Utrecht, ben ik tijdens stages voor de eerste keer in aanraking gekomen met het regelen en organiseren van evenementen. Vrijwel direct na mijn studie startte ik als intercedente bij Randstad Uitzendbureau. Na deze leerzame periode ben ik gestart als Campus Recruiter Audit bij Deloitte waar ik mijn ervaring en enthousiasme van recruitment en evenementen kan samenbrengen in een functie. Ik richt mij in deze functie specifiek op studenten en starters op de arbeidsmarkt die in de A&A praktijk willen instromen. In mijn vrije tijd ben ik fanatiek op het hockeyveld, maak ik graag city-trips en vaar ik graag een rondje in de Amsterdamse grachten met onze zelfgebouwde sloep.

Ontdek wat jij écht leuk vindt tijdens Risk Advisory Business Course

  • Deloitte Nederland
  • 26 februari 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven