Werken als consultant bij Deloitte en topsport bedrijven ligt dicht bij elkaar

  • Erik Van Vreumingen
  • 22 augustus 2011

Er valt een goede vergelijking te maken tussen topsport en het werken als consultant bij Deloitte. Je begint met het ontdekken waar je goed in bent en waar je plezier uit haalt. Je gaat investeren in jezelf, door te studeren en ervaring op te doen word je goed in wat je doet. Dit kan niet zonder uitdagende, maar realistische doelen te stellen en de motivatie te hebben om deze doelen te bereiken.

Naast mijn werk als consultant bij Deloitte ben ik tevens, sinds mijn 16e jaar, actief in de atletiek. In eerste instantie deed ik alle onderdelen, maar al snel bleek dat ik aanleg had voor de werponderdelen, kogelstoten en discuswerpen. Door gericht te trainen behoorde ik binnen een relatief korte tijd tot de juniorentop van Nederland en werd ik uitgezonden naar de Europese juniorenkampioenschappen, waar ik 9e werd. In latere jaren heb ik tevens deelgenomen aan meerdere internationale wedstrijden en toernooien, zoals de wereld studentenkampioenschappen en Europacups. Inmiddels ben ik recent voor de 4e keer Nederlands kampioen kogelstoten geworden en zijn er in Nederland maar 4 atleten die ooit verder hebben gestoten met de kogel dan ik.

Naast mijn sport heb ik echter altijd gestudeerd en gewerkt omdat ik mijn maatschappelijke carrière ook belangrijk vond. Hierdoor kon ik nooit 100% voor mijn sport gaan en heb ik ook nooit 100% resultaat behaald. Inmiddels ben ik 33 en op de top van mijn kunnen met kogelstoten.

Heel toevallig is er volgend jaar een groot prestigieus toernooi in London, UK, de Olympische Spelen genaamd. Het zou natuurlijk een fantastische bekroning zijn op mijn sportcarrière om aan de Olympische Spelen deel te nemen, en tegelijkertijd een prachtige promotie voor Deloitte, de werkgever die flexibiliteit aan haar getalenteerde werknemers biedt om zich te ontplooien.

Dat ik de skills heb om de Olympische Spelen te halen, staat voor mij als een paal boven water. Wat ik hiervoor moet doen en laten is bekend. Motivatie, doorzettingsvermogen, geen probleem. De omstandigheden creëren om dit doel te bereiken, daar is flexibiliteit en support voor nodig. Net als een consultant bij Deloitte.
 

 

Erik Van Vreumingen

Consultant

Erik van Vreumingen, regerend Nederlands indoorkampioen kogelstoten en werkzaam bij Deloitte als consultant Mid Market.

Dit is echt een inspirerende omgeving

  • Roel Vermeulen
  • 09 augustus 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven