Werken bij Deloitte Accountants

  • Ruben Snoek
  • 04 november 2013

Deloitte is een bedrijf dat veel mogelijkheden biedt. Enthousiaste talenten werken samen op het gebied van accountancy, consulting, financiële advisering, risk management en belastingadvies.

Deloitte Accountants houdt zich bezig met RA en AA (Accountant Administratieconsulent) gerelateerde dienstverlening. Je kunt hierbij denken aan het controleren en beoordelen van (complexe) jaarrekeningposten, advisering bij interim controles en verdieping in de administratieve organisatie. Daarnaast ook het samenstellen van jaarrekeningen, het maken van financiële analyses en managementrapportages. Het draait dus niet alleen om de cijfers, maar vooral om de wereld achter deze cijfers. Je werkzaamheden voer je grotendeels uit op locatie bij de klant. Het leuke van deze manier van werken is dat je gemakkelijk kennis maakt met de activiteiten en werknemers van de cliënt en daardoor bij een verscheidenheid aan cliënten een kijkje in de keuken mag nemen.

Als talent kun je binnen Deloitte Accountancy aan de slag bij verschillende cliënten. De keuze kan worden gemaakt tussen een tweetal praktijken; Core Audit (internationaal georiënteerd) en Regio Audit. Destijds heb ik gekozen voor de Regio Audit praktijk, die hoofdzakelijk gericht is op (grote) MKB cliënten. Over het algemeen zijn de te bedienen cliënten op deze afdeling kleiner dan wanneer je spreekt over cliënten bij onze internationale praktijk.

Voorbeelden van ons cliëntenpakket bij Regio Audit zijn een aantal toonaangevende hoteliers, modeketens en een bekende keten in de voedsel industrie. Hoewel je het bij de naam van de praktijk niet direct zou vermoeden kunnen reizen naar het buitenland voor cliënten en/of training ook tot de werkzaamheden behoren. Vorig jaar zomer heb ik samen met Europese collega’s van dezelfde jaarlaag een geweldig gezellige en leerzame cursus in Turkije gehad en reis ik bijvoorbeeld voor een cliënt jaarlijks naar Lagos, Nigeria.

Het is bijzonder om te merken hoe snel je binnen Deloitte kunt groeien en hoe snel je je eigen kennis kunt inzetten om je collega’s te coachen. Mijn functie als accountant geeft mij de kans om een goed inzicht te krijgen in de activiteiten van mijn cliënten. Dit komt voornamelijk door de jonge, sociale en enthousiaste collega’s waarmee ik werk en door alle mogelijkheden die mij geboden worden om mezelf te ontwikkelen.

Belangrijk om te weten is dat naast de werkzaamheden bij Deloitte en de studie Accountancy aan de VU nog voldoende tijd overblijft voor andere leuke nevenactiviteiten en sporten. Zelf ben ik onder andere penningmeester bij een stichting welke jongerenuitwisselingen organiseert in met name Oost- Europa en ben ik lid van een klankbordgroep jeugd en jongeren bij de Rabobank.

Ruben Snoek

Senior Staff - Audit

Mijn naam is Ruben Snoek en ben sinds september 2009 werkzaam bij Deloitte Accountants. Momenteel in de functie van Senior Staff bij de Regio Audit praktijk in Amsterdam. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden volg ik het laatste gedeelte van de studie tot Register Accountant (RA) aan de Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam.

Manager bij Deloitte

  • Alex Spruit
  • 30 oktober 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven