Werken bij Deloitte brengt je ergens!

  • Berry Kok
  • 28 juni 2013

Voor een internationale retail klant bezoeken wij regelmatig als internal audit team hun vestigingen, verspreid over de hele wereld, om daar hun lokale bedrijfsprocessen te beoordelen. Ondanks dat ze allemaal dezelfde type producten verkopen, blijken de standaard processen toch altijd weer anders geregeld. Ook hebben de verschillende culturen vaak een impact op de manier van werken. Van te voren weet je dus nooit wat je te wachten staat... Spannend!

Deze keer stond Oslo op de planning. De enige houvast die ik had, waren een aantal woordjes Noors die ik had overgehouden aan een vakantie jaren terug. Takk! (Dank je wel!), Vær så snill! (Alsjeblieft!), Ha det bra! (Tot ziens!). En ik wist nog dat de mensen vrij gesloten zijn. Hmm, hoe gaan we dit nu eens aanpakken? Met wat soepele woordspelingen en grapjes het Noorse ijs (wat letterlijk nog buiten op het fjord lag) breken? Of op z’n Scandinavisch efficiënt en to-the-point interviews afwerken?

Al snel bleek dat zowat het hele bedrijf enorm sportief was en echte ambassadeurs van Noorwegen waren. Al snel vlogen de verhalen over skiën en skispringen over de tafel. Tussen de verhalen door, over dat je in Oslo met de metro naar de skipiste kan (!), was er gelukkig ook genoeg tijd om te praten over onder andere hun inkoop, logistieke, IT en financiële processen. En uiteraard over de risico’s die gepaard gaan met het niet juist inrichten hiervan, want daar waren we immers voor gekomen!

Na 2 weken hard werken hadden we samen als team een waardevol rapport neergelegd voor de lokale tak in Noorwegen én de holding in Nederland. Maar veel belangrijker nog; we hebben veel plezier gehad met het Deloitte team, (zowat vriendschappelijke) relaties opgebouwd met de medewerkers in Oslo en weer geleerd hoe snel je als starter/young professional nu al veel waarde kan brengen voor een CEO/CFO in een land waar je weinig van weet, waar je mensen niet kent, de cultuur heel anders is etcetera…

Toen ik begon met werken bij Deloitte had ik dit niet verwacht, maar nu ik terugkijk op dit avontuur in Oslo en recente ervaringen in onder andere Krakow, Helsinki, Lissabon, Nottingham, Pune en Dallas weet ik het weer. Werken bij Deloitte brengt je nog eens ergens! Letterlijk en figuurlijk!

Berry Kok

Senior Consultant - Risk Services

Ik werk sinds september 2009 bij Deloitte Risk Services. Na het afronden van mijn master in Business Administration ben ik direct doorgerold. Ondertussen ben ik alweer een postdoctorale studie verder en bezoekjes aan pak en beet 40 bedrijven. De tijd vliegt! Tussendoor probeer ik nog tijd te maken om te wielrennen en series te kijken samen met mijn vriendin. En zo nu en dan met een backpack de wereld verkennen!

Hoezo ''als fiscalist zit je alleen maar achter je computer''?

  • Erik Gelissen
  • 26 juni 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven