Werken bij Deloitte is topsport

  • Erik Van Vreumingen
  • 28 maart 2014

Je hoort het vaker, het bedrijfsleven is als topsport. Uit ervaring met beide heb ik gemerkt dat de twee inderdaad veel overeenkomsten vertonen. Zelf combineer ik maatschappelijke carrière en topsport al jaren met ups en downs. In beiden heb ik genoeg fouten gemaakt, maar hier ook veel van geleerd.

Als je net begint, moet je nog veel leren en ontwikkel je je basis.

Je moet talent en een goede motivatie hebben, maar dat is slechts een onderdeel van het geheel. Als je een goede coach/ begeleider hebt en een inspirerende omgeving met collega’s van diverse niveaus, ontwikkel je je significant sneller. Je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden als je mensen met kennis om je heen hebt, maar je moet zelf kritisch blijven, vragen blijven stellen. Belangrijk is om niet alleen het kunstje leren, maar ook begrijpen waarom je het op die manier moet aanpakken. Op een gegeven moment zal je het zelf moeten doen en als je dan niet begrijpt waarom je een overzicht op die manier opstelt, of waarom een oefening nut heeft voor jouw prestatie, dan stagneert je ontwikkeling opeens.

Iedereen komt op een gegeven moment wel op zo’n punt. Een blessure, een aanvaring met een leidinggevende, een ontevreden klant. Dan gaat het om wat voor mentaliteit je hebt. Laat je je uit het veld slaan of kom je hier sterker uit en leer je van je fouten?

In topsport heb je een team om je heen nodig met kennis van techniek en trainingsschema’s, medische begeleiding, etc. Bij Deloitte kan je terugvallen op kundige collega’s, je counsellor, een hele kennisorganisatie. In topsport stel je korte en lange termijndoelen. Dit doen we binnen Deloitte net zo. Vervolgens is het aan jou om te bewijzen dat je de beschikbare kennis en materialen gebruikt om deze doelen te bereiken. Daarom kun je dus rustig stellen: werken bij Deloitte is topsport!

 

Erik Van Vreumingen

Consultant

Erik van Vreumingen, regerend Nederlands indoorkampioen kogelstoten en werkzaam bij Deloitte als consultant Mid Market.

Van een studentikoos leven naar professioneel pensioenadvies

  • Heiline Adriaansen
  • 20 maart 2014
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven