''Werken bij een Big-4 kantoor? Dat nooit!''

  • Arjan Bouwmeester
  • 22 september 2014

Jaarrekeningen, cijfers, belastingen, administratieve organisatie iets dat mij van huis uit met de paplepel is ingegoten. Dat is niets voor mij, ik word geen accountant was mijn motto. Een opleiding Management, Economie en Recht (MER) was het gevolg. Dat bleek het niet te zijn, veel te breed wat mij betreft. Na een jaartje MER ben ik de opleiding accountancy gaan volgen. Na anderhalf jaar heb ik de voltijd opleiding verruild voor de duale opleiding.

Iets wat ik iedere accountancy student kan aanraden. Ik word geen registeraccountant was vervolgens mijn lijfspreuk. Maar na drie jaar in de samenstelpraktijk te hebben gewerkt, maakte ik de overstap naar de controlepraktijk van de organisatie waar ik destijds werkte. Ik ga niet werken bij een Big-4 kantoor. Je raadt het al, inmiddels werk ik alweer meer dan een jaar bij Deloitte te Zwolle.

Werken bij een Big-4 kantoor. Ellebogen cultuur, dag en nacht werken. Dat was het beeld dat ik ervan had. Niet leuk als je druk bent met de afronding van je studie, een gezin hebt met twee jonge kinderen en tijd voor een sociaal leven en hobby’s wilt houden. Toch heb ik geen spijt van de stap die ik heb gemaakt. De lat ligt hoog en soms word je in het diepe gegooid en dat is niet altijd leuk.

Je wordt geconfronteerd met jezelf en soms denk je waar ben ik aan begonnen, maar je krijgt de tijd jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de tijd om te wennen aan de snelheid waarmee de dingen gaan bij een Big-4 kantoor. En het is ontzettend leerzaam. Projectbeheersing, communicatie maar ook vaktechnisch is het werken bij Deloitte een goede stap geweest in mijn ontwikkeling als accountant in spé. Na mijn overstap vertelde mijn voormalige werkgever, in het verleden werkzaam bij een ander Big-4 kantoor, dat je het spelletje pas echt leert bij een organisatie als Deloitte.

Reden voor mijn overstap naar Deloitte? Uit de vorige alinea zou je het zo kunnen afleiden. Verkorte reistijden (ik werkte voorheen in de regio Amersfoort en ben woonachtig in de regio Zwolle) waardoor ik eerder thuis ben en meer tijd heb om samen met mijn gezin te kunnen eten, ook in het voorjaar. En ja de andere reden voor mijn overstap is de mogelijkheid om mijzelf nog verder te kunnen ontwikkelen als accountant in spé. Een uitdagende en diverse portefeuille draagt daarin bij, maar de ook stimulerende en gemotiveerde collega’s om mijn heen.

Mijn klanten zijn voornamelijk actief in de profit-sector maar zijn daarbinnen divers. Zo controleer ik onderdelen van beursgenoteerde bedrijven, grote en minder grote bouw- en aannemingsbedrijven en een aantal transport- en handelsbedrijven in de regio.

“Up your Game” het nieuwe credo binnen Deloitte is iets dat mij erg aanspreekt. Excelleren en streven naar een hoger doel past bij mijn ambitie en blijkt ook uit de weg die ik binnen mijn nog korte carrière hebt bewandeld. Het geeft voldoening om dit credo uit te mogen dragen.

Inmiddels staan we aan de vooravond van een nieuw seizoen dat uiteraard ook dit jaar weer start met nieuwe collega’s. Collega’s die van harte welkom zijn gezien de audit-wins de we het afgelopen jaar hebben weten te behalen. Twijfel je nog na het lezen van deze blog? Neem dan contact met me op of met een van mijn collega’s. Mij kan je bereiken via Twitter of LinkedIn.

Arjan Bouwmeester

Audit – Regio

Sinds 1 maart 2013 werk ik bij Deloitte in mijn geboortestad Zwolle. Het vak accountancy heb ik vanuit huis meegekregen. Na afronding van de duale opleiding accountancy ben in gestart aan de Rijksuniversiteit te Groningen waar ik dit voorjaar met succes de Executive Master of Accountancy heb afgerond. Momenteel ben ik druk doende met het schrijven van mijn praktijkscriptie en verwacht mijzelf in het voorjaar van 2015 in te kunnen schrijven als registeraccountant bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Veel van mijn vrije tijd besteed ik aan mijn jonge gezin, aan wielrennen en motorrijden. Dat laatste vooral door het volgen van de MotoGP en door af en toe zelf een ritje te maken op mijn motor.

Bonus onbelangrijk voor jonge werknemer

  • Deloitte Nederland
  • 18 september 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven