Werken bij Tax & Legal Eindhoven (#2) – Young Deloitte TaxLab

  • Laurens Verkoijen
  • 02 augustus 2016
Laurens

Op 25 mei jl. heeft het allereerste Young Deloitte TaxLab plaatsgevonden in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Het Young Deloitte TaxLab is een uniek event waar Tax & Legal Young Deloitters en veelbelovende start-ups / scale-ups met elkaar in individuele workshops in gesprek zijn gegaan over wat belasting voor hen betekent (nu en in de toekomst). Hierbij is aandacht besteed aan het belang van 'Tax & Legal' tijdens de start-ups life cycle en de manier waarop Deloitte daarin ondersteuning kan bieden. Daarnaast is tijdens plenaire sessies ingegaan op de actuele ontwikkelingen op het gebied van de fiscaliteit.

Het evenement is uniek doordat het in zijn geheel is uitgedacht en uitgedragen door Young Deloitters. Vanuit hun eigen netwerk hebben Young Deloitters start-ups / scale-ups aangemeld en de meest prangende 'Tax & Legal' vragen geïdentificeerd. Deelnemers waren enthousiast en de uitkomst van de sessies was boven verwachting. Het Young Deloitte TaxLab heeft in enkele gevallen direct geleid tot het uitwerken van een voorstel voor verdere dienstverlening. Met het Young Deloitte TaxLab positioneert Deloitte zich als een firma die het anders durft aan te pakken en ook de connectie met start-ups / scale-ups zoekt.

Doordat Eindhoven bekend staat om haar ‘high tech’ markt - denk hierbij o.a. aan de high tech campus en de singularity university - zijn er ook veel start-ups / scale-ups in deze regio gevestigd. Vanuit Deloitte Eindhoven hebben wij in die hoek enkele zeer interessante start-ups / scale-ups aangeschreven. Gelukkig zagen deze start-ups / scale-ups ook de meerwaarde van het Young Deloitte TaxLab. Medewerkers van kantoor Eindhoven hebben vervolgens in de voorbereiding en tijdens het Young Deloitte TaxLab constructieve gesprekken gevoerd met deze start-ups / scale-ups en hebben vervolgens aan de bar duidelijk gemaakt dat zij ook over ‘sociaal commerciële’ vaardigheden beschikken. De verwachting is dat er bij enkele start-ups / scale-ups vervolgopdrachten komen.

Deze maandelijkse blog wordt geschreven door junioren werkzaam bij Deloitte Tax & Legal en geeft een inkijk in de dagelijkse praktijk op kantoor Eindhoven. Klik hier voor de andere blogposts.

Laurens Verkoijen

Tax Lawyer

Laurens Verkoijen is na zijn studie Fiscaal Recht aan de Universiteit van Maastricht in dienst getreden bij Deloitte. Tijdens zijn studie had Laurens al kennis gemaakt met Deloitte door het volgen van de Ideale Bijbaan Tax. Binnen Deloitte is Laurens werkzaam op de Global Business Tax afdeling in Eindhoven. Naast zijn werkzaamheden voor Deloitte is Laurens lid van de commissie vaktechniek van de NOB-JOB.

Development of a valuation tool for derivatives in C#

  • Thom Kraaij
  • 02 augustus 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven