Werken bij Tax & Legal Eindhoven (#3) – Een dag als werkstudent

  • Maartje Grevers
  • 05 september 2016
Maartje

Mei van dit jaar was het dan eindelijk zover, ik mocht beginnen als werkstudent bij Deloitte in Eindhoven. Een enorme uitdaging wanneer de enige ervaring die je hebt je college boeken zijn. En dat werd al snel bevestigd, na dag 1 had ik niet alleen een berg aan nieuwe informatie, maar ook veel nieuwe tips & tricks om handig te werk te gaan. Mijn ervaring als werkstudent bij Deloitte gaat mij zeker helpen de laatste paar vakken van de master goed te doorlopen.

Een dag als werkstudent
Veel studenten zullen zich afvragen wat doe je nu eigenlijk als werkstudent op een dag zoal? Ik kan je zeggen, heel veel meer dan je doet op een volle studiedag. Verschil is dat je dit alleen niet doorhebt. Waar je als student soms tegenop kijkt is op een werkdag ineens heel normaal.

Om een beeld te geven wat je als werkstudent zoal te doen krijgt neem ik jullie mee in een werkdag van mij.

Ik probeer mijn dagen altijd een beetje afwisselend te maken, als het werk dat natuurlijk toelaat. Zo begin ik ’s ochtends vaak met de opdrachten die op dat moment het meest van belang zijn. Hierbij kun je denken aan telefoontjes naar de Belastingdienst of het aanpassen van opdrachten die ik eerder heb gemaakt. Daarna begin ik aan een nieuwe opdracht. Vaak zijn dit aangiftes. Dit klinkt in eerste instantie simpel, maar aangezien we te maken hebben met internationale situaties wordt het voor velen al snel complex. Daarnaast mag je als werkstudent ook met regelmaat mee naar meetings met de klant. Hiervoor bereid ik me voor en naderhand stel ik de meetingnotes op zodat voor beide partijen duidelijk is wat we hebben besproken. Naast werken voor de klant heb je als werkstudent ook de tijd om intern vraagstukken uit te zoeken. Op onze afdeling speelt vaak de 30%-regeling een grote rol, maar natuurlijk ook de auto van de zaak, het inwonerschap, box 3 inkomen en laten we vooral de eigen woning niet vergeten. Met regelmaat bel ik dan ook met de Belastingdienst om informatie op te vragen of om onze informatie te checken. Verder keert wekelijks het vto terug, hierin bespreken we alle nieuwe regelgeving en stukken gezamenlijk met ons team. Voor werkstudenten en analysten (starters) wordt er ook een analysten vto gehouden waarin 1 onderwerp dat veel tijdens werkzaamheden voorkomt vanaf de basis wordt uitgelegd.

Binnen Global Employer Services verlenen wij diensten direct voor de betreffende medewerker. Je kunt iets doen voor de mensen zelf en dit was voor mij een van de redenen om voor deze afdeling te kiezen. Ondanks dat het werk over het algemeen internationale situaties betreft, staat het toch dicht bij je. Handig is ook dat je familie en vrienden vaak een stukje verder kan helpen met hun persoonlijke fiscale vragen.

Dit alles kan natuurlijk niet zonder goede begeleiding en hulp van mijn collega’s. Vanaf dag 1 ben ik goed begeleid en voel ik me echt thuis op kantoor Eindhoven. Iedereen is bereid je vragen te beantwoorden of om gewoon even een praatje te maken. Dat het een hecht en gezellig team is, is te zien aan de activiteiten die ook buiten kantoortijden worden georganiseerd. Zoals de barbecue (foto) die onlangs plaatsvond of het uiteten op een maandagavond om de week eens goed te beginnen. Kortom ik ben erg enthousiast over mijn werkstudentschap bij Deloitte in Eindhoven. Ik spreek uit eigen ervaring dat ook niet ‘zuiderlingen’ het enorm naar hun zin kunnen hebben hier!

Deze maandelijkse blog wordt geschreven door junioren werkzaam bij Deloitte Tax & Legal en geeft een inkijk in de dagelijkse praktijk op kantoor Eindhoven. Klik hier voor de andere blogs.

Maartje Grevers

Werkstudent Global Employer Services

Mijn naam is Maartje Grevers en sinds mei 2016 Werkstudent bij Deloitte Eindhoven Global Employer Services. Daarnaast volg ik de master Fiscaal Recht profiel directe belastingen aan de Maastricht University. Naast mijn werkzaamheden en studie heb ik onlangs een heel mooi bestuursjaar bij de fiscale studievereniging mogen afsluiten en zoek ik in mijn vrije tijd graag vrienden en familie op.

Als zij-instromer starten bij Deloitte: veel dynamiek en proactief op zoek naar ontwikkelingsmogelijkheden

  • Rineke Veldhuis
  • 29 augustus 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven