Werken bij Tax & Legal Eindhoven (#6) – Deloitte Town Hall 2016

  • Anke Hendrickx
  • 03 maart 2017
Anke

Binnen de GES praktijk is innovatie erg belangrijk. Daarom aarzelde ik ook niet toen we een uitnodiging kregen voor de Deloitte Town Hall 2016. De Town Hall met als thema ‘Connected’ vond plaats op vrijdagmiddag 16 september in de Brabanthallen in Den Bosch. Bij aankomst kreeg ik gelijk een Bossche bol in mijn handen gedrukt en ben ik op de Innovation market diverse innovaties gaan bekijken, zoals Zorgrobot Zora.

We werden tijdens de Town Hall getrakteerd op interessante nationale en internationale sprekers over onder andere robotics, blockchain en exponentiële organisaties. Allereerst vertelde Olympisch kampioene Marit Bouwmeester over haar weg naar het Goud in Rio. Marit gaf aan hoe zij in haar sport ook out of the box moet denken en aan hoe ze iedere dag beter wil zijn dan gisteren. Zij wil de undisputed leader zijn, net als Deloitte.

Vervolgens kwam Punit Renjen, de global CEO van Deloitte, aan het woord. Na een inleiding over hoe Deloitte ervoor staat heeft hij vooral gesproken over hoe wij kunnen zorgen voor een “impact that matters”, niet alleen voor klanten maar ook voor de hele samenleving.

Een andere spreker die op mij veel impact had was Dan Barry. Hij is een voormalig NASA astronaut en expert in robotics. Wat we van zijn verhaal vooral moeten onthouden is dat de wereld zal veranderen wanneer robots volledig ingeschakeld kunnen worden in functies die te eenvoudig zijn voor mensen. Dit gaat de hele samenleving veranderen en we gaan het allemaal merken. De mens kan dan meer creatief bezig zijn.

Verder kwamen ook Salim Ismail en Brian Forde aan het woord. Salim Ismail is de Executive Director van de Singularity University en is de auteur van het boek Exponential Organizations. Hij vertelde hoe exponentiële organisaties in staat zijn om een groeicurve te laten zien die exponentieel is, dankzij de integrale toepassing van onder andere community's, big data, slimme algoritmes en nieuwe technologieën. Zij laten de traditionele lineaire bedrijven ver achter zich. Hij gaf ook aan dat Deloitte deze veranderingen veel sneller gesignaleerd heeft dan andere traditionele bedrijven en ook op deze veranderingen reageert. Brian Forde, Director Digital Currency MIT Media Lab, had het voornamelijk over blockchain en welke impact blockchain gaat hebben in de wereld. Binnen Deloitte is het thema blockchain up and coming dus interessant om hier meer over te horen.

Ik zou iedereen zeker aanraden om de komende jaren ook een keer naar een Deloitte Town Hall meeting te gaan. Niet alleen leer je hier nieuwe dingen over technologieën, maar je kan meteen kennis maken met een heleboel Deloitte collega’s die je waarschijnlijk nog nooit eerder had gezien.

Deze maandelijkse blog wordt geschreven door junioren werkzaam bij Deloitte Tax & Legal en geeft een inkijk in de dagelijkse praktijk op kantoor Eindhoven. Klik hier voor de andere blogs.

Anke Hendrickx

Consultant Global Employer Services

Sinds juni 2012 ben ik werkzaam bij Deloitte op de afdeling Global Employer Services (GES). Mijn studie heb ik afgerond aan de Universiteit van Maastricht. Tijdens mijn studie vond ik de belastinggevolgen van grensoverschrijdende arbeid interessant, waardoor ik ook bij GES in Eindhoven terecht ben gekomen.

Wat gebeurt er als je je veren uitspreidt bij Deloitte?

  • Marrit Plat
  • 23 februari 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven