Werken en leren? Duaal studeren!

  • Henk Hoekstra
  • 18 april 2014

Al tijdens mijn eerste studiejaar begon ik diverse nevenactiviteiten te ontplooien, een echte ‘doener’. Na een jaar voorzitter van een studievereniging te zijn geweest, besloot ik definitief aan de slag te willen: ik wilde aan het werk! Deloitte bood het traject duaal studeren aan. Met dit traject kan ik mijn bachelor Accountancy afmaken en daarnaast drie dagen per week ervaring op doen in de praktijk. Voor een praktisch ingesteld persoon als ik, een perfecte combinatie!

Bij Deloitte ben ik in een professionele omgeving terecht gekomen. Elke periode is verschillend. In het najaar vinden met name interimcontroles plaats. Hierbij is sprake van veelvuldig contact met verschillende klanten. In het voorjaar zijn de eindejaarcontroles. Als assistent leerde ik al vrij snel de basistechnieken van de controle van jaarrekeningposten. Bovendien krijg ik, naarmate ik me ontwikkel, steeds meer verantwoordelijkheden. Natuurlijk word ik tijdens mijn werkzaamheden goed begeleid door mijn collega’s. 

Naast de professionele kant van het werk, is er ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning en organiseren we bij Deloitte diverse uitjes. Naast diverse etentjes en sportactiviteiten, hebben we afgelopen zomer met het audit team van kantoor Groningen de Alpes d’Huez per fiets beklommen, een onvergetelijke ervaring.

Werken in combinatie met studeren is best pittig. Het vergt discipline en planning. Toch vind ik deze combinatie prettig en leerzaam. Zoals eerder is aangegeven, is geen periode hetzelfde. Steeds kom ik verschillende klanten en verschillende taken tegen. Ik wil dan ook graag alle oriënterende scholieren/studenten, die net als ik praktisch ingesteld zijn, meegeven dat Deloitte de ideale oplossing biedt: duaal studeren.

Henk Hoekstra

Audit-assistant

Mijn naam is Henk Hoekstra, ik ben 23 jaar en woonachtig te Groningen. Ik ben geboren en opgegroeid in Heerenveen. Na mijn VWO ben ik Groningen gaan studeren, met een jaar tussendoor aan de NHL in Leeuwarden. Hier ben ik betrokken geraakt bij een studievereniging (SV Increase, Leeuwarden). Na mijn voorzitterschip, ben ik nu betrokken als lid van de RvT. Ik werk in de serviceline Audit, Regio Noord Oost. Ik ben vanaf september 2012 in dienst bij Deloitte als assistent accountant. Mijn cliëntenportefeuille betreft cliënten in het Nationale Markt-segment.

Mijn carrière gelanceerd!

  • Emiel de Jong
  • 16 april 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven