Werken in The Edge

  • Deloitte Nederland
  • 13 april 2016
Deloitte

Die sensoren doen niet alleen voor de hand liggende zaken, zoals zorgen dat het licht aangaat als een medewerker een ruimte betreedt. Als medewerker kun je via een app ook zelf de lichtintensiteit en temperatuur op je werkplek instellen, de schoonmakers weten welke ruimtes – flexplekken is het toverwoord – intensief zijn gebruikt en dus een flinke poetsbeurt nodig hebben en welke werkplekken een dagje leeg zijn gebleven. Ook handig: in een app (Mappiq) zie je waar in het gebouw je collega’s zitten en of er een werkplek bij hen in de buurt beschikbaar is. En het gaat veel verder. Bij vertrek van huis toont de app aan hoe lang de reistijd naar kantoor is en of er plek is in de parkeergarage. Aan het einde van de werkdag hetzelfde verhaal. Sterker nog: de app stelt voor eerst een halfuurtje te gaan sporten in de gym in het pand, want na dat halve uurtje zijn de files weg en neemt de terugreis nog maar een half uur in beslag in plaats van een uur.

Lees meer over The Edge op NRCQ in het artikel "Sport eerst een half uur, dan ben je sneller thuis".

Ook de BBC bezocht het kantoor en vroeg collega Alexandre Janssen hoe hij zijn werkplek via de smartphone aanpast naar zijn wens.

 

 
Meer zien van hoe het is om te werken in The Edge? Bekijk het interactieve artikel op Bloomberg "The Edge is the greenest building in the world".
 
Ook de Chinese staatstelevisie bracht in mei 2016 een tweedaags bezoek aan the Edge in Amsterdam. Ze maakten een item over smart buildings en spraken met zowel ontwikkelaar OVG als hoofdhuurder Deloitte over alle technologie in het pand. Namens Deloitte demonstreerde Alexandre Janssen van Innovation BV de verschillende apps waarmee het licht, het boeken van een ruimte en de audiovisuele middelen met een smartphone bediend kunnen worden.Dit grootste televisiestation van China heeft de drie items inmiddels uitgezonden voor hun 50 tot 100 miljoen dagelijkse kijkers.

Deloitte Nederland

Getting started in Human Capital consulting

  • Henri Drogulski
  • 12 april 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven