Werken op het snijvlak van business en IT

  • Joep Schoofs
  • 15 april 2016

“Werken op het snijvlak van business en IT”. Een zin die in menig vacature wordt aangehaald, en ik dus meerdere malen ben tegen gekomen tijdens mijn zoektocht naar de ideale job om mijn carrière te starten. Wat ik er van moest denken wist ik eigenlijk niet. Ik vond het nogal een abstract statement.

Althans, zo dacht ik er afgelopen zomer over… Nu, een aantal maanden later, is het juist die zin die ik gebruik als vrienden mij vragen wat mijn werk als Business Analyst bij Deloitte precies inhoudt. Waarom? Omdat het precies de lading dekt.

Acht maanden geleden ben ik begonnen bij Deloitte Consulting. Na de landelijke introductie op dag één, mocht ik op dag twee al de A2 op richting Utrecht. Op weg naar mijn eerste project. Een wereldwijde SAP implementatie bij een leverancier van genees- en medische hulpmiddelen. Gedurende een periode van anderhalf jaar wordt het nieuwe systeem business unit voor business unit uitgerold. Op het project werken diverse Deloitte collega’s zij aan zij samen met de klant. Collega’s van over hele wereld, en ieder vanuit een eigen discipline (Business Process & IT, IT Development, Security & Control, Masterdata Management, Change Management enz.). Het gemeenschappelijke doel: de implementatie van een zo efficiënt en effectief mogelijk ERP en CRM systeem, binnen de gegeven tijdlijnen.

De omvang van het project was het eerste dat me opviel. Ik had echter niet lang de tijd om daar bij stil te staan. Vanaf het eerste moment kreeg ik de verantwoordelijkheid over verschillende werkzaamheden. Gelukkig worden al de handvatten die je nodig hebt aangereikt, en zijn al je collega’s (van consultant tot partner) bereid om je te helpen. Terugkijkend had ik niet beter kunnen starten.

De eerste rol die ik heb vervuld is die van support test coördinator. Elk onderdeel van het systeem dient meerdere malen getest te worden om te controleren of het systeem werkt naar de wensen van de klant. Hiervoor zijn tientallen testers vanuit de business aangesteld. Als support test coördinator houd ik me onder andere bezig met het faciliteren van deze testers door ervoor te zorgen dat ze alles nodig hebben om te testen, te schakelen met consultants wanneer nodig en te rapporteren over de voortgang.

Nu, een maand voor dat het systeem live gaat, is het systeem geheel getest. En staat er voor mij en mijn collega’s al weer een nieuwe uitdaging voor de boeg. We zijn druk bezig met het in kaart brengen van de processen van de volgende business unit. Aan de hand van die uitwerking kunnen we het systeem design voor die business unit bepalen, en kunnen onze development collega’s aan de slag.

Op deze manier draag ik als Business Analyst bij aan het opleveren van een IT systeem dat voldoet aan de wensen van de klant, en werk ik dus letterlijk op het snijvlak van Business en IT.

Als je zelf geïnteresseerd bent om te werken op het snijvlak van Business en IT, en wil weten of Deloitte daar voor jou de beste plek in is, dan kun je altijd contact met mij opnemen. Misschien tot snel!

Joep Schoofs

Business Analyst - Business Process & IT

Joep Schoofs (1990) is Business Analyst bij Deloitte Consulting. Hij studeerde Organization Studies aan Tilburg University. Na zijn afstuderen in 2014 is Joep eerst gaan reizen door Europa en Azië. Vervolgens is hij sinds september 2015 werkzaam binnen de SAP Serviceline van Deloitte Consulting.

Werken in The Edge

  • Deloitte Nederland
  • 13 april 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven