Werkstudent bij Deloitte: een bijbaan met impact

  • Ingmar Haasdijk
  • 08 juli 2016
Ingmar

In oktober 2014 was ik bezig met mijn Bachelor scriptie en aan het oriënteren voor mogelijke Master programma’s in de richting van Information Sciences. Helaas kwam ik erachter dat het niet mogelijk was om in februari in te stromen in een studie, dus ik zou tot september moeten wachten voordat ik kon beginnen. Wat kon ik gaan doen in de tussentijd? Ik herinnerde me dat een vriend bij Deloitte werkzaam was als Business Process & IT consultant en dat de werkzaamheden die hij had omschreven dicht bij mijn interesses lagen. Na hem gebeld te hebben, bleek er de mogelijkheid te zijn om op zijn afdeling aan de slag te gaan als werkstudent. Ik heb mij vervolgens officieel aangemeld voor deze functie en na de sollicitatieprocedure mocht ik in februari 2015 aan de slag!

Super gaaf, als werkstudent bij Deloitte werken, maar wat ga ik eigenlijk al die dagen doen? Over die vraag hoefde ik niet lang na te denken, want meteen op mijn eerste dag werd ik bijgepraat over een groot project waarop ik zou gaan helpen. Uiteindelijk heb ik zeven maanden op dit project, een wereldwijde SAP implementatie meegeholpen en uiteenlopende taken uitgevoerd. Zo heb ik allerlei onderdelen in het nieuwe systeem getest, verschillende documentatie over de processen opgesteld en werd ik zelfs bij het overleg met de klant betrokken. Naast het feit dat ik veel geleerd heb over de wijze waarop SAP als software in elkaar zit, was ik na die periode beter op de hoogte van de werkzaamheden van een IT consultant en dat beviel me goed.

Maar september stond voor de deur en dat betekende dat ik ging starten met mijn Master studie. Hoewel ik zin had om aan het laatste jaar van mijn studie te beginnen, leek het mij ook leuk om bij Deloitte actief te blijven. Gelukkig voor mij was het mogelijk om verder te gaan als werkstudent voor twee dagen per week, zodat ik naast mijn studie een perfecte bijbaan had. Mijn activiteiten zijn toen overgegaan van een project bij een klant naar een intern project. In een klein team ging ik elke week aan de slag met de nieuwste versie van SAP: S/4HANA. Tijdens deze activiteiten heb ik ontzettend veel geleerd over dit nieuwe systeem en een bijdrage geleverd aan de kennis van Deloitte op dit gebied. Het feit dat een document met relevante S/4HANA informatie waar ik een groot aandeel in had uiteindelijk wereldwijd door Deloitte gebruikt wordt, maakt het nog leuker. Mijn werk maakt dus absoluut impact!

Nu, een paar maanden later, ben ik nog steeds in dienst bij Deloitte, maar nu in de rol van stagiair. Tijdens mijn tijd als werkstudent heb ik kunnen overleggen met verschillende personen binnen de organisatie over de mogelijkheid om ook mijn afstudeerscriptie hier te schrijven. En dat is gelukt! Het worden van werkstudent heeft me uiteindelijk dus veel gegeven; niet alleen een stageplaats, maar ook ongelooflijk veel nieuwe ervaringen, interessante kennis, bijzonder leuke collega’s en zeer veel kans om te groeien en mijzelf te ontwikkelen. Al deze punten hebben er zelfs toe geleid dat ik per 1 september fulltime in dienst ga als Business Analyst. Ben jij ook op zoek naar een bijbaan waarin je ontzettend veel werkervaring op kunt doen of ben je vooral heel benieuwd naar hoe de werkweek van een werkstudent eruit ziet? Aarzel dan niet om mij of een van onze recruiters te contacteren, we vertellen je graag meer.

Ingmar Haasdijk

Werkstudent

Ingmar Haasdijk is sinds februari 2015 werkstudent op de afdeling SAP Solutions, onderdeel van Deloitte Technology Consulting. Na zijn Bachelor in Groningen is hij naar Amsterdam verhuisd en in september 2015 begonnen met de Master Information Sciences aan de VU.

Mijn carrière in de stroomversnelling bij STAR

  • Candy Leung
  • 07 juli 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven