Werkstudent bij STAR

  • Nina Dréau
  • 29 februari 2016

Via een oud-studiegenootje ben ik in contact gekomen met Deloitte. Ik wilde naast het afronden van mijn master Finance alvast ervaring opdoen als starter op de arbeidsmarkt. STAR is een relatief nieuwe afdeling die zich onder andere bezig houdt met recente ontwikkelingen omtrent financiële rapportages, regelgeving en data management in de financiële sector en bij grote corporates. Het werkstudentschap bij STAR leek mij de ideale gelegenheid de theorie vanuit mijn studie aan te vullen met kennis uit de praktijk.

De start bij Deloitte was heel dynamisch. Ik kwam er al gauw achter dat er heel wat van mijn oud-studiegenootjes hier rondlopen en dat Deloitte in alle vakgebieden thuis is. Wat ik voornamelijk opvallend vind, is dat iedereen op de afdeling de werkstudent meteen al serieus neemt. Daarnaast heerst er een platte cultuur. Niet alleen wordt iedereen bij de voornaam aangesproken en is tutoyeren een normale zaak, ook maken collega’s graag tijd voor een kop koffie om de nieuwkomer beter te leren kennen.

In het begin van mijn werkstudentschap leerde ik de Deloitte manier van werken door verschillende collega’s van STAR te ondersteunen met hun opdrachten, zoals het finetunen van presentaties, samenvattingen schrijven en notuleren tijdens belangrijke vergaderingen. Na een aantal weken werd ik ingedeeld om mee te draaien op een project bij de klant op locatie. We werkten in een project team met collega’s vanuit zowel de Audit afdeling, als vanuit Consultancy. Het werken in een multidisciplinair team is gebruikelijk en biedt de mogelijkheid om meer te leren over de expertise van de overige diensten van Deloitte.
Typerend voor het werken bij Deloitte is dat elke klus weer anders is, wat het werk dynamisch en leuk maakt! Je ziet veel nieuwe dingen en je leert snel hoe je de werkzaamheden bij een klant op kan pakken en eigen kan maken. ?

Mijn eerste opdracht was voor een verzekeraar. Deze wilde graag aan - de door de toezichthouder gestelde - deadline voldoen aan kwaliteitseisen omtrent data (Solvency II). Goede kwaliteit van data is belangrijk om correcte uitspraken te doen over het financieel risico dat een bedrijf loopt. Als de kwaliteit van de onderliggende data niet goed is, is het onmogelijk om een juiste weergave van de werkelijkheid te geven.

Met ons team hielpen we de klant met het schrijven van hun beleid met betrekking tot datakwaliteit. Ik mocht bij alle interviews zijn en werkte de notulen achteraf uit. Tevens onderhield ik het contact met de klant. Daarnaast kreeg ik de verantwoordelijkheid om een gedeelte mee te schrijven aan het beleid. Hierbij heb ik veel hulp gekregen van experts uit ons team. Tevens kreeg ik continue feedback, zodat de kwaliteit van het document werd gewaarborgd maar ook om mijn kennis en ervaring verder te ontwikkelen.

Nu mijn eerste opdracht is afgelopen ben ik met mijn manager en performance counselor (persoonlijke mentor) aan het bespreken wat mijn volgende opdracht gaat zijn. Ook met afdeling kijken we continu vooruit. Begin van dit kalenderjaar zijn we met de gehele afdeling naar een Winterschool geweest, twee dagen in een hotel om aandacht te besteden aan inhoudelijke zaken en teaming. Het is leuk om je collega’s op deze manier ook in een andere setting te zien.

Al met al kan ik zeggen dat het werkstudentschap bij STAR heel veelzijdig is en dat ik continu leer. Ik kan het je zeker aanbevelen!

Nina Dréau

Werkstudent Risk Services

Ik ben Nina Dréau en ik ben parttime werkstudent op de afdeling Strategic Analytics & Reporting (STAR) binnen Deloitte Risk Services. Enkele weken na mijn start bij STAR kon ik al meedraaien op een project bij een verzekeraar. Vanuit mijn afdeling krijg ik veel support om trainingen te volgen en zaken op te pakken, waardoor ik snel en veel leer.

Kleine meisjes worden groot

  • Laurien Overakker
  • 26 februari 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven