Werkstudent Regulatory Risk: Van de collegebanken naar ervaring op kantoor

  • Benthe Koster
  • 09 april 2018
Benthe

Mijn bachelor Politicologie en mijn master Public Administration: Economics and Governance zijn allebei erg theoretisch en praktijkervaring is geen verplichting tijdens de studie. Toch was ik was zelf erg benieuwd hoe de in mijn studie opgedane theoretische kennis toepasbaar was in de praktijk en hoe het werken in een bedrijf er aan toe ging. Daarnaast wilde ik ook graag een persoonlijke ontwikkeling doormaken en praktische vaardigheden opdoen. Mij werd geadviseerd eens een kijkje te nemen op de website van Deloitte, aangezien dit bedrijf wel eens precies aan mijn wensen kon voldoen. 

Cultuur bij Deloitte

Toen ik op de website keek werd ik al snel enthousiast over de informatie die ik las, in het bijzonder over de vacature voor werkstudent bij Regulatory Risk. Na een gesprek met de recruiter van het Regulatory Risk team wist ik het zeker: ik ga solliciteren! Tijdens de sollicitatieprocedure had ik nog wel nog een aantal vragen over de precieze werkzaamheden waar je als werkstudent bij betrokken wordt. Om deze vragen te beantwoorden werd voor mij direct een gesprek ingepland met een voormalig werkstudent die nu als consultant werkzaam is op de afdeling. Achteraf is dit typerend gebleken voor de cultuur die heerst bij Deloitte: iedereen is altijd bereid je te helpen met je vragen, je inhoudelijke kennis en je persoonlijke ontwikkeling. 

Benchmarkonderzoek

Inmiddels ben ik als werkstudent alweer een aantal maanden onderdeel van het Regulatory Risk team. Vanaf het eerste moment ben ik betrokken bij de verschillende lopende projecten, waardoor ik vanaf dag één praktijkervaring opdoe. Een concreet voorbeeld hiervan is dat ik meteen werd ingezet voor een benchmarkonderzoek omtrent Lean Compliance. Hierbij onderzoeken we de huidige stand van zaken van de complianceprogramma’s en -afdelingen binnen banken en verzekeraars en vergelijken we de resultaten van de onderzoeksuitkomsten. Al snel bleek dat de theoretische kennis uit mijn studie een goede basis is, maar dat het grootste gedeelte van de werkzaamheden onbekend terrein was. Gelukkig is er alle ruimte om de inhoud van de werkzaamheden aan te leren en word je hier goed in begeleid. Ik kwam erachter dat je studieachtergrond zeker van belang is, maar dat de wil om je te ontwikkelen en bij te leren het belangrijkst is. 

Persoonlijke ontwikkeling

Daarnaast is de focus op persoonlijke ontwikkeling –  één van de redenen waarom ik bij Deloitte wilde werken – ook direct merkbaar vanaf mijn start op de afdeling. Je wordt warm ontvangen in een ambitieus en professioneel team en je wordt direct gekoppeld aan een coach en buddy voor al je vragen en de juiste begeleiding. Samen met je coach stel je leerdoelen op om het beste uit jezelf te halen en krijg je alle mogelijkheden om interne cursussen en trainingen te volgen. Deze zijn soms individueel, maar er worden ook trainingen georganiseerd vanuit Young Regulatory Risk, zoals een training over Robotics. Hierbij verbeter en verbreed je samen met de jongere collega’s je inhoudelijke kennis op nieuwe gebieden.

Activiteiten naast het werk

De trainingen worden meestal afgesloten met een borrel om na te praten en natuurlijk voor de gezelligheid – een aspect dat ook zeker van belang is binnen Deloitte. Daarnaast zijn er altijd collega’s op de vrijdagmiddagborrel te vinden om het weekend gezamenlijk in te luiden. Ook worden er teambuildingsactiviteiten georganiseerd om elkaar beter te leren kennen. Leuke voorbeelden hiervan zijn een tweedaagse off-site met de afdeling en de jaarlijkse skitrip. 

Meer weten?

De stap naar Deloitte is een hele positieve ervaring gebleken; een die ik zeker kan aanraden. Als je denkt dat Deloitte Regulatory Risk ook iets voor jou is en je meer informatie wil: neem een kijkje op de vacaturepagina, neem contact op met iemand van het team of kom naar één van de evenementen waarbij je Deloitte of de afdeling beter kan leren kennen! 

Benthe Koster

Werkstudent – Risk Advisory – Regulatory Risk

In februari 2018 is Benthe begonnen als werkstudent bij de afdeling Regulatory Risk. Hier werkt ze op dit moment onder andere mee aan een onderzoek naar Lean Compliance in de financiële sector. Naast het werk bij Deloitte studeert Benthe Public Administration: Economics and Governance aan de Universiteit Leiden.

Maak je eigen carrière: als fiscaal econoom robots bouwen

  • Nikie van Duurling
  • 04 april 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven