Werkzaam in het financiële centrum van Zwitserland

  • Kim van Heugten
  • 12 juni 2013

Zowel vorig jaar als dit jaar ben ik enkele maanden werkzaam geweest in Zurich (foto). Hier vindt een grootschalig compliance gerelateerd onderzoek plaats, waar ik samen heb gewerkt met andere Deloitte collega’s uit diverse landen en een aantal advocaten. Vanwege meerdere geheimhoudingsverklaringen ben ik niet in de mogelijkheid om inhoudelijk meer uit te wijden over de werkzaamheden.

Wel kan ik wat meer vertellen over het werken in het buitenland. Veelal zijn dit grootschalige projecten. Een groot voordeel van het werken aan een dergelijk internationaal project is de kans die je krijgt om een stad en land eens beter te leren kennen dan enkel als toerist zijnde. Maar nog leuker is het grote internationale netwerk dat je opbouwt. Ook aan je talenkennis kun je verder werken. Na een tijdje wordt je hotel bovendien je tweede huis, waar het personeel je bij naam kent!

Naast het project in Zurich heb ik diverse projecten gedaan op het gebied van zowel corporate compliance dan wel compliance gerelateerde projecten in de financiële industrie. Gezien de grote diversiteit aan opdrachten is het een uitdaging om in enkele zinnen te omschrijven wat de inhoud is van mijn werk. Vaak heb ik gewerkt voor grote internationale klanten, maar soms ook voor kleinere Nederlandse bedrijven. Naast het Deloitte kantoor in Amstelveen ben ik onder andere ook werkzaam geweest in de Rotterdamse haven, de Amsterdamse binnenstad, en ben ik ook eens voor een interview bij de klant thuis beland.

Momenteel ben ik samen met enkele andere collega’s werkzaam aan een omvangrijke tool, waarin getracht wordt om de impact van alle relevante toekomstige Europese regelgeving, voor onder andere banken en verzekeraars, weer te geven. Enige juridische kennis op dit gebied is vereist! Een ander voorbeeld is een onderzoek omtrent de afwikkeling van woekerpolissen van beleggingsverzekeringen bij meerdere verzekeraars, waarbij we voornamelijk hebben gekeken naar het informeren en compenseren van de klant door de verzekeraars. Het geven van een objectief totaalbeeld van het flankerend beleid bij alle verzekeraars was het doel. Dit onderzoek heeft Deloitte in opdracht van het Verbond van Verzekeraars, en indirect het Ministerie van Financiën, uitgevoerd en ligt momenteel in de Tweede Kamer. Dit thema is vaak naar voren gekomen in de media en dit gebeurt nog steeds. Op het moment dat ik dit schrijf komt het thema aan bod in de uitzending van Tros Radar en het journaal. Het leuke is dat je werkt aan een project wat publiekelijk veel aandacht krijgt.

Kim van Heugten

Consultant - Risk Services

Kim werkt sinds september 2011 in het Forensic, Compliance and Analytics team van Deloitte, wat onderdeel uitmaakt van Deloitte Risk Services. Zij is gestart met een stage ten behoeve van haar scriptie voor het afronden van haar master Financieel Recht, na 5 maanden is ze in dienst getreden als consultant met de focus op corporate and financial compliance.

Zoek en ik zal vinden...

  • Daphne van Kints
  • 10 juni 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven