No challenge too big: Willem Mobach over DocQMiner

  • Willem Mobach
  • 22 november 2018
Willem

Het analyseren van documenten met behulp van Artificial Intelligence betekent een enorme tijdsbesparing. Wij stelden vijf vragen aan Willem Mobach over DocQMiner.

Waarom ben je hiermee begonnen?

Om gewijzigde accounting-wetgeving te implementeren moesten klanten veel meer informatie uit lease-contracten halen dan voorheen nodig was voor de boekhouding. Dit bracht hen in problemen. Zo moest een klant bijvoorbeeld 120.000 contracten opnieuw analyseren.

Wat is het idee?

DocQMiner is een applicatie die documenten analyseert met behulp van Artificial Intelligence (AI). Door slimme suggesties te geven versnellen we de analist. Door de combinatie van analist en AI kunnen we met 100% accuraatheid die data vastleggen. Het blijkt in praktijk goed te werken en alles gaat nu ongeveer tweemaal zo snel.

Hoe heb je dit gerealiseerd?

Het project wordt breed gedragen. We werken in een startup container van Innovation en we kregen waardevolle input van collega’s die werken met de nieuwe boekhoudstandaard IFRS 16. IT & Workplace Services hielp ons DocQMiner online te krijgen en via onze Flexdesk werden bovendien de juiste mensen uit de markt ingehuurd om succesvol te kunnen zijn. 

Wat zijn de hoogtepunten tot nu toe?

DocQMiner wordt nu ook internationaal gebruikt. Behalve Deloitte UK zet nu ook Deloitte Brazilië het in voor een klant. Een ander hoogtepunt was dat de AI-combinatie die we hebben gebouwd ook echt met slimme suggesties komt, ontzettend gaaf om te zien en dat hebben we met het team ook gevierd.

Wat waren de uitdagingen?

Behalve dat je bij Deloitte snel met resultaat moet komen is de grootste uitdaging om het juiste talent te vinden en dat is erg goed gelukt. De volgende grote uitdaging is ‘schalen’. Deloitte UK kiest al voor DocQMiner in plaats van een bestaand product van een concurrent. Dat geeft aan dat we echt een probleem oplossen én dat het werkt!

Willem Mobach

Manager Risk Advisory

Mijn naam is Willem Mobach en ik ben Manager binnen het Managed Risk Services team. Ik specialiseer mij binnen Deloitte in de ontwikkeling van services die gedreven worden door AI. Ik heb een achtergrond in IT en accountancy. In mijn vrije tijd golf ik graag en regelmatig zie je me ook gamen, uit eten gaan, roadtrips maken en AI pocs bouwen. Mijn favoriete games zijn World of Tanks en Overwatch.

Altijd ruimte voor een goed idee

  • Michiel Duim
  • 22 november 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven