Work hard, play hard in Hong Kong!

  • Michiel Friedhoff
  • 07 september 2015

Omdat ik graag kennis wilde maken met Deloitte en de fiscale praktijk, heb ik afgelopen jaar gesolliciteerd voor de business course naar Hong Kong. Niet geschoten is immers altijd mis!

Selectie
De eerste stap in het sollicitatieproces was het maken van een intelligentie- en een persoonlijkheidstest. Hoewel ik het best spannend vond, gingen de testen goed en werd ik uitgenodigd voor de selectiedag. Tijdens de selectiedag moest ik met een groepje aan een fiscale case werken en werd ik in een persoonlijk gesprek stevig aan de tand gevoeld over mijn drijfveren. Na enkele dagen in spanning te hebben gezeten kreeg ik het verlossende telefoontje,
ik was geselecteerd om mee te gaan naar Hong Kong!

Vertrouwen
Het avontuur begon tijdens de kick off in het Deloitte kantoor in Rotterdam. Hier werden we voorgesteld aan de andere deelnemers en werd onze opdracht bekend gemaakt. Project Skyline was een real life case voor een groot internationaal concern. Ik was erg onder de indruk van het vertrouwen dat in ons werd gesteld en daardoor was ik ook meteen enthousiast om met de opdracht aan de slag te gaan. We hebben ons tijdens die middag, maar ook tijdens de andere predays goed voorbereid op Hong Kong. Daarin werden we gestimuleerd om veel samen te werken en begeleid door specialisten met verschillende fiscale achtergronden.

De business course
Enkele weken later was het dan zover! Na nog een ochtend te hebben gewerkt op Schiphol zijn we het vliegtuig ingestapt en vertrokken naar Hong Kong. Daar aangekomen hebben we om te beginnen onze spullen afgezet in ons (zeer luxe) hotel. Daarna hebben we allerlei leuke dingen gedaan zoals een wandeling over “ The Peak” waar je uit kunt kijken over de hele stad.

De volgende ochtend hebben we kennis gemaakt met het kantoor van Deloitte in Hong Kong waar we de volgende dagen aan het vraagstuk hebben gewerkt. Daarnaast was er voldoende tijd om leuke dingen te doen en allerlei bijzondere plekken van de stad te ontdekken. Ook werd er elke avond lekker geborreld.

Nadat we enkele dagen onder behoorlijke tijdsdruk hadden gewerkt aan de casus, was het zover… We gingen onze resultaten presenteren aan de klant. ’s Ochtends hebben we druk geoefend en de laatste puntjes op de i gezet. Daarna arriveerde de klant en was het moment van de waarheid aangebroken. Gelukkig ging de presentatie erg goed en was de klant tevreden. Dat moest natuurlijk uitgebreid worden gevierd. Eerst champagne in een skybar, vervolgens heerlijk gegeten in een top restaurant en daarna verder gefeest in een exclusieve club. Helaas was het de volgende ochtend al weer tijd om naar huis te gaan.

Work hard, play hard
De business course is voor mij een bijzondere en leerzame ervaring geweest. Door intensief samen te werken met de andere deelnemers en begeleiders, onder soms pittige omstandigheden, heb ik veel over mezelf geleerd. Dat komt mede doordat er nadruk werd gelegd op het ontdekken en gebruiken van je kwaliteiten en het stimuleren van persoonlijke groei. Work hard, play hard, heeft door deze business course voor mij een nieuwe betekenis gekregen!

Werkstudent
Na afloop van de business course ben ik aan de slag gegaan als werkstudent op de International Tax afdeling van Deloitte. Hier werk ik inmiddels al zes maanden met veel plezier. Ik ben erg dankbaar voor deze ervaring en ik zou iedereen willen aanmoedigen om ook te solliciteren. Wie weet neem jij in november 2015 deel aan dit fantastische avontuur in Hong Kong!

Michiel Friedhoff

International Tax – Transfer Pricing

Ik ben Michiel Friedhoff, 25 jaar oud en master student fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam. In maart 2015 ben ik, naar aanleiding van mijn deelname aan de business course 2014 naar Hong Kong, als werkstudent aan de slag gegaan bij Global Business Tax (IT-TP)

On top of the world in Hong Kong

  • Milou Bonnema
  • 01 september 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven