Genieten van een goede work-life balance

  • Hans ten Veen
  • 03 september 2019
Hans

Om even helemaal tot rust te komen trekt Hans ten Veen er regelmatig op uit met zijn gezin. En dat kan in combinatie met zijn baan als Senior Manager Audit & Assurance, want hij zorgt voor een goede work-life balance bij Deloitte. “Op onze bruiloft spraken we de wens uit: als we kinderen krijgen, dan laten we hen alle delen van de wereld zien. En deze zomer was dat Namibië, waar we vier weken lang met een auto en daktenten van camping naar camping trokken. In totaal legden we 2.500 kilometer af,” vertelt Hans.

"Een goede work-life balance is mogelijk bij Deloitte, je moet er alleen wel zelf voor zorgen. De drukte van mijn werk komt met pieken en dalen. Het werk bepaal je zelf, dus je kunt gas terugnemen als dat nodig is. Je kunt worden meegesleurd in je werk, maar je bent er zelf bij en daarom kun je ook de ruimte nemen en prioriteiten stellen. En die ruimte is er bij Deloitte. Ik deel mijn tijd zo in, dat ik lange vakanties kan combineren met het werk dat ik doe. Maar, dat kan ook omdat ik een goed team om mij heen heb en ik goede afspraken maak met de klant. Flexibiliteit is de kern.

Ik raad iedereen aan om de tijd te nemen om te reizen. Doe het gewoon, stap uit je comfortzone en ga op pad!

Europeanen zijn dagelijks bezig met plannen. Het is inherent aan ons werk. En we maken ons overal  ongelooflijk druk om. Je hebt tijd, werk en familie. Men heeft snel de neiging langer door te blijven gaan op het werk, vooral als je bezig bent met een leuke klus. En daarom moet je jezelf afvragen: ‘Is het echt zo belangrijk’? Met de tijd die je hebt moet je balans vinden tussen werk en privé.
In Namibië zijn ze niet bezig met afstand en tijd. Laat de dag komen zoals die komt en we maken er wat van. Je gaat daar echt terug naar de basis: je hebt geen bereik, geen afleiding en je bent op elkaar aangewezen. Het is gewoon een avontuur. Dit ervaren, is voor ons echt onbetaalbaar.

Je zet je auto neer, klapt je tent op, zet je stoeltje neer en je zit daar met je gezin. We zijn slow movers, nemen de tijd, in tegenstelling tot de meeste toeristen. We starten ’s ochtends vroeg en bekijken alles rustig. Zo kom je veel meer in contact met de lokale bevolking. Ze zijn erg trots en vertellen graag over hun cultuur, als een soort overlevering. De natuur daar is overweldigend en het land fantastisch. Je zit in the middle of nowhere, ziet wild life in hun natuurlijke habitat en ’s avonds zit je onder een prachtige sterrenhemel. Door te reizen ben je beter in staat om je te kunnen verplaatsen in de achtergrond of denkwijze van een collega. Mensen hebben vaak aannames, maar door een andere cultuur te leren kennen, kun je beter begrip opbrengen in diverse situaties.

Een vakantie als deze heeft alleen maar voordelen ten opzichte van mijn baan. Mijn vakantie is een moment van reflectie en rust, het is goed om te beseffen wat je hebt. Het biedt de mogelijkheid om na te denken over wat we volgend jaar gaan doen op de afdeling en jezelf af te vragen of we wel met de juiste dingen bezig zijn. Ik heb sowieso de leukste baan, dus ik kijk er ook naar uit om weer aan de slag te gaan.

Ik plan lange vakanties om echt een periode ertussenuit te zijn. Ik raad iedereen aan om de tijd te nemen om te reizen. ‘Ja maar…’ hoor ik vaak als mensen over hun dromen vertellen. Mijn motto: doe het gewoon, stap uit je comfortzone en ga op pad!”

Profielfoto van Mees Poppe

Mees Poppe.

Consultant Actuarial & Insurance Solutions

"Ik ben er trots op dat ik op een plek werk die actief bijdraagt aan een duurzame leefomgeving."

Profielfoto van Alex Griffiths

Alex Griffiths.

Manager Forensic & Financial Crime

"Ik leer iedere dag iets nieuws."

Profielfoto van Arie van der Spek

Arie van der Spek.

Partner Audit

"De mensen die bij Deloitte werken maken het verschil!"

Hans ten Veen

Senior Manager Audit & Assurance

De open bedrijfscultuur van Deloitte

  • Dennis Hageman
  • 03 september 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven