Workshop kostenmodel Nederlandse vakbond

  • Tom Ros
  • 19 juni 2012

Op 25 april organiseerde de Finance praktijk van Deloitte Consulting op het kantoor in Den Haag een grote workshop voor een Nederlandse vakbond, met betrekking tot hun kostenmodel.

 

 

De vakbondsdirecteur heette iedereen welkom en motiveerde zijn mensen om het beste uit de dag te halen.

 

 

 

Een collega van Deloitte licht toe wat we gaan doen deze ochtend: plakken! Alle afdelingen krijgen de kans om te laten zien wat ze doen en voor wie ze dat precies doen binnen de vakbond door het plakken van stickers. Denk hierbij aan werkzaamheden als het leveren van beleidsadvies of maandelijkse financiële rapportages.

 

 

 

Alle managers hebben een stickervel vol met diensten en producten van hun eigen afdeling. Ze worden uitgedaagd deze zoveel mogelijk te plakken op de eindproducten van de vakbond.

 

 

 

Iedereen krijgt de kans om visueel te maken voor welke onderdelen door hen waarde wordt toegevoegd, en voor wie er werk wordt verricht.

 

 

 

Mijn collega’s bekijken de resultaten en bespreken deze met de groep. Als er opvallende zaken worden gezien, worden managers gevraagd dit voor de groep toe te lichten.

 

 

 

 

De groep luistert aandachtig naar elkaar, en zodra het eind van de ochtend nadert wordt het tijd om weer ‘écht aan het werk’ te gaan; terug naar het eigen kantoor.

Tom Ros

Consultant

Tom is sinds 2 jaar in dienst bij Deloitte Consulting, en actief binnen de Finance praktijk. Hij heeft diverse projecten gedaan in de productiesector en financiële industrie, in het kader van management informatie en optimalisatie van financiële processen. Tom heeft een MSc BA – Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen behaald.

Accountancy is soms ook psychologie

  • Dennis Bouten
  • 15 juni 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven