Workshop Personal Impact - een leerzame ochtend

  • Dominique Rieken
  • 03 mei 2016
Dominique

Zomaar uit het niets ontvingen alle Executive Assistants (EA’s) van Deloitte een uitnodiging van Deloitte Academy voor een workshop ‘Personal Impact’. Dit als cadeau voor de EA’s op Secretaressedag. Wat ontzettend attent!

Leergierig als ik ben, hoefde ik hier niet lang over na te denken. Natuurlijk wilde ik hieraan deelnemen!

Donderdag 21 april was het dan zover. Voorafgaand aan de training moesten we ons ‘officieel’ melden bij de balie waar we het cursusmateriaal ontvingen. Na het voorstelrondje -dat voor de verandering niet een statisch rondje met de klok mee was, maar plaatsvond door met een dobbelsteen over te gooien- was het ijs gebroken en konden we beginnen.

Interactieve workshop

Het was een leuke, interactieve workshop met goede begeleiding vanuit Deloitte Academy. Tijdens de workshop hebben we met elkaar nagedacht over gedragskenmerken waarmee -en situaties waarin- je personal impact kunt maken. Vervolgens hebben we een top 10 samengesteld van de belangrijkste gedragskenmerken om op basis hiervan een persoonlijk actieplan te maken. Om het beste uit de workshop te halen, was het nodig jezelf kwetsbaar op te stellen en eerlijk te zijn over de gedragskenmerken waarmee je (nog) meer impact wilt maken. Vervolgens was het de bedoeling betreffende kenmerken te koppelen aan een specifieke situatie en hieraan meteen acties te verbinden zodat het in de praktijk gebracht kan worden.

Missie geslaagd

De workshop heb ik als zeer leerzaam ervaren. Ik ben me nog bewuster geworden van de situaties waarin ik impact kan maken. De sfeer tijdens de sessie was open en prettig, iedereen had aandacht voor elkaars mening en ervaring. Al deze factoren maakten het mogelijk dat mensen zich daadwerkelijk kwetsbaar op durfden te stellen. Iets dat in deze tijd van hoge (werk)druk en andere omgevingsfactoren niet altijd even makkelijk is. Het was een sessie speciaal voor ons en ik ben van mening dat Deloitte Academy dit ook zo heeft gefaciliteerd. Missie geslaagd!

Dominique Rieken

Senior Executive Assistant

Ik werk ruim tien jaar bij Deloitte en ben in 2005 begonnen als secretaresse bij team Mergers&Acquisitions (M&A). Na 4 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik overgestapt naar team Tax Accounting (onderdeel van team Tax Management Consulting (TMC) om een nieuw secretariaat op te richten. Inmiddels werk ik als senior executive assistant voor verschillende disciplines binnen TMC, in teams die voortdurend in beweging zijn en zo uitdagend blijven.

Ctrl+Alt+Deloitte: hoe ver zijn we nu?

  • Yvo van der Klaauw
  • 03 mei 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven