Zakelijke rust in de laatste weken van december

  • Tom Ros
  • 29 december 2011

Na Sinterklaas is het in no time weer Kerstmis, en dan nemen veel mensen traditioneel, tot het begin van het nieuwe jaar, een aantal dagen vrij. Ook bij klanten merk je dat het werk in deze periode soms op een lager pitje wordt gezet. Sommige organisaties sluiten hun deuren tussen Kerst en Oud & Nieuw, anderen zijn wel open, maar op de werkvloer is het duidelijk minder druk dan gebruikelijk.

Als consultant stap je direct in de wereld van een klant, waardoor je ook drukte en rust bij een organisatie onmiddellijk ervaart. Vlak voor de kerst heb je veel deadlines en is het erg druk, maar naarmate kerst dichterbij komt worden lopende projecten tijdelijk on hold gezet. Belangrijke beslissingen worden uitgesteld tot het nieuwe jaar en kleine klusjes, waar je telkens niet aan toe kwam, kunnen eindelijk opgepakt en afgerond worden.

Gisteren sprak ik met een ervaren medewerkster bij een grote multinational waarbij ik op dit moment een project uitvoer. Zij vertelde dat haar vorige werkgever er geen enkel probleem mee had als mensen in de laatste periode van het jaar een aantal dagen vrij namen. De man sloeg de spijker op z’n kop door te stellen: “No people, no trouble”. Daarmee doelde hij op de kenmerkende rust van dagen waarop eigen werknemers, maar ook werknemers van de klant, leveranciers en overheid gezamenlijk niet aanwezig zijn.

Zelf werk ik een aantal dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw door. Vooral om te kunnen genieten van de rust op de weg, op kantoor, én om eindelijk die klusjes af te ronden waar ik nog niet aan toe ben gekomen…

Tom Ros

Consultant

Tom is sinds 2 jaar in dienst bij Deloitte Consulting, en actief binnen de Finance praktijk. Hij heeft diverse projecten gedaan in de productiesector en financiële industrie, in het kader van management informatie en optimalisatie van financiële processen. Tom heeft een MSc BA – Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen behaald.

Klantrelaties staan centraal tijdens de TAX New Hire Week

  • Johan Louwerse
  • 22 december 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven