Zelluf doen

  • Deloitte Nederland
  • 31 januari 2011
Deloitte

Mijn oma vertelt nog bijna dagelijks vol trots dat ik als tweejarige het verschil al wist tussen ‘zelf’ en ‘alleen’. Het ging hierbij om een trap. Zelf de trap af lopen betekende dat zij onderaan stond te wachten, maar alleen, dat was een heel ander verhaal. Dan moest zij ver weg blijven en stuiterde ik helemaal in mijn eentje het grote enge ding af.

Ik vraag mij af of dit daadwerkelijk gebeurd is, of dat het een uiting is van de eeuwige trots die een grootmoeder voor haar kleinkinderen voelt. Uiteraard herinner ik me het hele voorval in het geheel niet. Inmiddels maakt dat ook niet meer uit, omdat ik kortgeleden een soortgelijke ervaring heb opgedaan, op een leeftijd waarop dat soort dingen voor eeuwig in je geheugen gegrift worden: ik ging voor het eerst alleen, en dus niet zelf, naar een klant.

Nou heb ik toch al aardig wat ervaring met ‘enge dingen’ in mijn leven, zoals rondleidingen geven en interviews houden met prominenten tijdens mijn studententijd. Toch lag ik de avond voor het gebeuren stijf van de zenuwen in mijn bed. Wat zouden ze van me vinden? Zou ik wel weten wat ik moest doen? En wat als er een ladder in mijn panty zou komen? Tegelijkertijd vond ik het ook leuk spannend. De betere plankenkoorts dus.

Op de vraag waarom juist dit mij zoveel zenuwen bezorgde, in tegenstelling tot alle andere enge dingen die ik heb gedaan, kan ik maar een antwoord bedenken: this one matters.

Gelukkig ging het allemaal goed, en kwam ik vol trots en energie weer op kantoor aan. Alwaar ik zag dat er iets in mijn panty zat dat met goed fatsoen niet eens meer een ladder genoemd mag worden. Ik hoop maar dat ze het niet gezien hebben.
 

 

Judith Groen
Deloitte Audit
Junior Controller

Deloitte Nederland

Deloitter in één dag…

  • André Bokma
  • 28 januari 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven