Zes vragen aan Bas & Joost over MKB Accountancy & Advies

  • Deloitte Nederland
  • 11 maart 2020
Deloitte

Bas Smeets & Joost Verhoeven zijn beiden actief betrokken bij het verder ontwikkelen en uitbouwen van de MKB Accountancy & Advies praktijk van Deloitte. Bas in de rol als Partner voor kantoor Maastricht en Joost in de rol als Senior Manager voor kantoor Eindhoven. Met veel plezier beantwoorden zij een aantal vragen over hun rol en de groeiambitie voor de adviespraktijk binnen het MKB segment.

Jullie werken samen aan het bouwen van de Audit Advisory MKB praktijk in regio Zuid, wat is jullie rol?

Bas: “Als Partner ben ik eindverantwoordelijk voor mijn team. Mijn team is opgebouwd uit controllers, accountants en fiscalisten. Ik help ze bij brede adviseringsvraagstukken, zoals overnames, verkoop van ondernemingen en  financiële zaken. Ik focus echt op de zachte kant van de onderneming in de regio Limburg.”

Joost: “Ik ben senior Manager voor het Audit Advisory team in Eindhoven en wij bieden oplossingen voor start-ups, scale-ups en mid market ondernemingen. Voorbeelden zijn onder andere audit readiness trajecten, procesoptimalisatie en het begeleiden van strategiesessies. Het is een hele andere rol dan een controlerende accountant, wij komen duidelijke toegevoegde waarde leveren als team bij de klant.”

Aan wat voor type klanten moet je denken bij Audit Advisory MKB/MKB Accountancy & Advies?

Joost: “Klanten met een omzet tussen de 20 en 250 miljoen. Grote MKB klanten zijn vaak familiebedrijven of start-ups en scale-ups. Wij positioneren onszelf graag als ‘huisarts ten opzichte van specialisten”. Veel vragen van bedrijven en CFO’s kunnen we zelf oplossen, hebben we diepere specialistische kennis nodig zoals inzake M&A, dan schakelen we onze collega’s van Deloitte in.”

Bas: “De behoefte van klanten verandert en tegenwoordig zijn ze veel meer op zoek naar advies van Deloitte en daarbij het gebruik kunnen maken van onze specialisten. Het is daarom belangrijk om verschillende adviezen te kunnen geven aan klanten om ze echt verder te kunnen helpen.

Wij positioneren onszelf graag als ‘huisarts' ten opzichte van specialisten.

Joost, jij werkt 4 dagen per week bij Deloitte, is dit haalbaar?

Joost: “In de praktijk neem ik mijn telefoon wel eens op op vrijdagen, maar als ik dit niet doe wordt niemand boos. Ik vind het belangrijk om bereikbaar te zijn voor mijn klanten en voor mijn team, maar als het niet dringend is, praten we maandag verder. Ik werk al 8 jaar parttime en dit is nooit een belemmering voor mij geweest.”

Bas: “Wat ik belangrijk vind is verwachtingsmanagement. Dat mensen communiceren en afspraken maken met elkaar en met de klant. Het is belangrijk om af te stemmen wanneer zowel een klant als het team iets van jou kan verwachten.

Bas, Deloitte is jouw eerste werkgever. Hoe ervaar jij het werken bij Deloitte?

Bas: “Deloitte heeft een fijne vibe en behoudt de focus op kwaliteit en groei, het aantrekken van nieuwe klanten en het bouwen van nieuwe disciplines. Er is geen jaar hetzelfde. Het is onwijs gaaf om deel te mogen zijn van de verandering die nu speelt op het gebied van advisering van bedrijven en daarin te groeien.”

Het is onwijs gaaf om deel te mogen zijn van de verandering die nu speelt op het gebied van advisering van bedrijven en daarin te groeien.

En waarom ben jij overgestapt van de Audit naar Audit Advisory, Joost?

Joost: “Ik ben overgestapt van de Audit naar Audit Advisory, omdat ik zichtbare toegevoegde waarde wilde leveren aan de klant. Ik ben tekeningsbevoegd in deze rol, ik neem beslissingen en ik ben onderdeel van het management team. Je hebt ook geen echt busy season in deze praktijk, de duur van de opdrachten loopt tussen de 2-3 maanden.”

Wat willen jullie nog meegeven aan werkzoekenden?

Joost: “Grijp jouw kans om te komen werken bij Deloitte, een van de grootste bedrijven ter wereld. Inmiddels bedienen we veel mooie relaties in de regio en kunnen we op pad om bestaande diensten uit te bouwen. Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures en wie weet tot snel!

Deloitte Nederland

Een carrière bij Deloitte én als topsporter

  • Lotte Van Hoek
  • 11 maart 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven