Zes vragen aan Inge Philips over Cyber Security

  • Deloitte Nederland
  • 30 september 2019
Deloitte

Onze Cyber Security collega’s zetten zich dagelijks in om de wereld met name op het internet een stukje veiliger te maken. Dat doen ze bij onze klanten, maar ook door zich in te zetten via de Deloitte Impact Foundation. Wij interviewden Inge Philips, partner binnen de Cyber Security praktijk van Deloitte. Ze vertelt hoe zij zich dagelijks inzet om een impact te maken.

1. Wat is jouw rol binnen Deloitte?

In de Cyber Security praktijk van Deloitte werk ik iedere dag aan het veiliger maken van de wereld. Te beginnen bij Nederland, te beginnen bij het internet. Dat doen we met een super gemotiveerd team van iets meer dan 200 personen. Ik mag daar mede leiding aan geven. Daarnaast ben ik Public Policy leader voor heel Deloitte. Ik zorg dat we als bedrijf in verbinding zijn en blijven met publieke stakeholders, zoals politiek en overheid. Dat doen we met name door kennis te delen die we opdoen in onze praktijk.

2. Waarom zijn Deloitte en jij een goede match?

Ik heb jaren in de veiligheidssector in de overheid gewerkt en de opkomst van diverse online dreigingen uit de eerste hand meegemaakt. Ik kwam daar tot de conclusie dat we onze veiligheid zelf moeten bouwen in onze levens en in onze economie. Dat doen we bij Deloitte iedere dag: bedrijven veilig maken en zo een weerbare samenleving bouwen. Daarnaast heeft Deloitte bepaald geen strakke hiërarchie. Het is een soort ballenbak vol talent die bruist van de positieve energie. Het is snel schakelen in teamverband en diep de inhoud in, dat vind ik heerlijk.

3. Waarom spreekt deze Cyber Security wereld je zo aan?

Cyber Security gaat over gaat over mensen, processen en technologie. De kunst is het vinden van een oplossing die deze drie verenigt. Hoe meer heterogeen in samenstelling onze teams zijn, des te effectiever zij zijn in het oplossen van dilemma’s. Je hebt mensen met verschillende perspectieven nodig om tot een goed resultaat te komen. In ons Cyber team zitten mensen van 25 verschillende nationaliteiten en ontelbare verschillende disciplines. We hebben een antropoloog, een kunstenaar, een psycholoog en uiteraard een aantal deep-tech collega’s van allerlei verschillende technische disciplines. Die diversiteit spreekt mij enorm aan.

Deloitte is een soort ballenbak vol talent die bruist van de positieve energie. Het is snel schakelen in teamverband en diep de inhoud in, dat vind ik heerlijk.

4. Wat is essentieel om een veiligere samenleving te creëren?

We moeten als samenleving pro-actiever zijn en meer gericht op preventie. We moeten al vanaf de basisschool aan onze kinderen leren hoe de wereld werkt, hoe een computer werkt en hoe het internet in elkaar zit. Onze infrastructuur zit nog vol oude rommel die vervangen of beveiligd moet worden. Dat is geen populaire sport, want zoiets vergt grote investeringen. Maar het moet wel gebeuren. Ervaring leert dat reactief optreden niet alleen veel schade en leed met zich meebrengt: het is ook vele malen duurder voor alle betrokken partijen.

5. Hoe zet jij je daarvoor in?

Ik laat geen gelegenheid onbenut om publiekelijk kenbaar te maken hoe we ervoor staan. Ik sta gemiddeld drie keer per week in groot of klein gezelschap uit te leggen waarom Cyber Security belangrijk is. Daarnaast werkt ik voor een aantal klanten. Ik richt mij met name op het veilig maken van de Nederlandse vitale infrastructuur.

6. Wat is jouw advies aan iemand die zich oriënteert op de arbeidsmarkt?

Kom werken aan Cyber Security! Alle achtergronden zijn welkom. Het enige wat je nodig hebt is een goed stel hersenen en de bereidheid die volop te gebruiken en de ambitie om de wereld mooier te maken. 

Wil je meer te weten komen over hoe Cyber Security ons leven verandert? Luister dan het eerste seizoen van Cases: de nieuwe podcastserie van Deloitte en Dag en Nacht media. Elke aflevering staat een concreet voorbeeld centraal, een waargebeurde cyber case.

 

Deloitte Nederland

Genieten van een goede work-life balance

  • Hans ten Veen
  • 03 september 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven