Zien en gezien worden in Barcelona

  • Marcel Klomp
  • 26 juni 2013

De Consulting Business Course in Barcelona. Het moment voor Deloitte, 10 man sterk, en 24 studenten om aan elkaar te laten zien wat ze in huis hebben.

Bij de kick-off meeting in Rotterdam werden wij verwelkomd met een videoboodschap van Mario van Vliet (Function Leader Consulting) en een inspirerend verhaal van partner Peter van Loon. 24 studenten transformeerde in 4 teams die met elkaar de strijd aangingen. Dat iedereen er zin in had werd al snel duidelijk met een spetterende pubquiz, waarin onze algemene- en Deloitte kennis werd getoetst.

Na de kick-off meeting stapte 34 enthousiastelingen op donderdag het vliegtuig in. Het doel van de Business Course werd ons snel helder. Enerzijds wilde wij de klant helpen met een gedegen advies. Anderzijds was het de ideale gelegenheid om kennis te maken met Deloitte en je eigen visitekaartje af te geven.

Aangekomen in het hotel begonnen wij met de eerste van de vele leerzame workshops. Daarna snel omkleden, dresscode fancy chique, en heerlijk dineren. Bij het toetje kregen wij VIP-bandjes voor een exclusieve rooftop bar. Voetjes van de vloer en living the dream. Zoals het de echte ‘work hard, play hard’ mentaliteit betaamt, stond de volgende dag volledig in het teken van de case. Hard werken, en in de middag werd het eerste deel van de case gepresenteerd aan de klant. Jawel, de klant was ingevlogen om de uitdagingen van het bedrijf toe te lichten en onze suggesties te ontvangen. Na de presentatie werd iedereen meteen weer op scherp gezet door het Deloitte team. Structuur, scherpte en diepgang waren key. Wat hierop volgde was een avond van scherpe discussies en muren vol flip-over papier. Zaterdag was hard doorwerken en het presenterenvan ons advies. Na het bekendmaken van de winnaar werd dit in de avond uitgebreid gevierd. Zondag was er volop tijd om de stad te ontdekken en daarna gingen we weer naar huis. Kortom, een prachtige ervaring bestaande uit brainstormsessies, hapjes en drankjes, presentaties en ontzettend veel lol! 


Marcel Klomp

(afgestudeerd) student

In mei 2013 ben ik afgestudeerd als civiel ingenieur aan de TU Delft. Mede door mijn extra-curriculaire activiteiten ben ik tot het inzicht gekomen dat ik veel plezier haal uit analytische vraagstukken in een economisch domein. De Consulting Business Course was voor mij de ideale mogelijkheid om kennis te maken met consultancy en Deloitte.

De eerste stap

  • Jule Gosschalk
  • 24 juni 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven