Zo vergezocht waren onze plannen dus niet

  • Deloitte Nederland
  • 27 januari 2011
Deloitte

Dat een eerste baan tegenwoordig niet de laatste is, hoeven we niet te vertellen. Dat veel bestuurders in de top van het bedrijfsleven hun carrière zijn begonnen bij Deloitte, misschien wel. Bij Deloitte hechten we waarde aan medewerkers, maar ook aan onze oud-medewerkers. Voor hen in het Alumninetwerk opgericht. Eens per maand wordt er een alumnus uitgelicht via dit netwerk. Lees hieronder het verhaal van Kees van Hee. Voormalig directeur bij Deloitte, nu Hoogleraar op de TUE. Hoe heeft hij zijn periode bij Deloitte ervaren en wat doet hij nu?

Zo vergezocht waren onze plannen dus niet

Het begin: pionieren
“In 1999 ging consultancybureau Bakkenist, waarvan ik directeur was, op in Deloitte. Als een van de twee functionleaders heb ik de integratie tussen de twee groepen begeleid. Daarna werd ik directeur van het nieuwe vakdirectoraat Consulting. Met een kleine staf hebben we gepionierd en ons gericht op vier aspecten: kwaliteitszorg (ISO), het opleidingsprogramma, kennismanagement en innovatie/productontwikkeling, de verre voorganger van Innovation B.V.”

Vergezochte ideeën?
”Een van de innovaties die we voorstelden, was Ctrl: online advisering en inzicht in bedrijfsresultaten voor kleine bedrijven. Nu vonden sommige collega’s binnen Deloitte mijn ideeën nogal vergezocht. Dat gold ook voor het Ctrl-concept. Maar een week voordat we onze plannen zouden presenteren aan het bestuur – in januari 2004 - viel er een folder op mijn mat van een plaatselijke accountant die online advisering bood. Die liet ik tijdens de presentatie zien. Het bestuur was zeer verrast dat een eenmanszaak uit St. Oedenrode ons vóór was. Zo vergezocht waren onze plannen dus niet.”

Weer hoogleraar
“Toen het vakdirectoraat in 2004 stond, werd de uitdaging minder. Vernieuwen en veranderen past beter bij mij dan ‘op de winkel passen’. Precies op dat moment begon de TUE weer aan me te trekken. Voordat ik consultant werd, was ik daar al fulltime hoogleraar. Ten tijde van Bakkenist en Deloitte bleef ik één dag per week aan de universiteit verbonden, maar een fulltime opvolger was er nooit gekomen. Dus ging ik terug naar de TUE om mij weer bezig te houden met onderzoek en ben ik vier jaar decaan van de faculteit Wiskunde en Informatica geweest. Ik heb me verdiept in het gebruik van formele methoden bij het analyseren van bedrijfsprocessen en softwaresystemen. Ook ben ik wat in process mining gedoken, met prachtige toepassingen voor de auditing van bedrijfsprocessen. Uit onze onderzoeksresultaten blijkt dat verdere automatisering van het auditproces binnen handbereik is. Inmiddels leidt dit tot een nieuwe dienstverleningsvorm die door Deloitte wordt toegepast. Er is dus nog steeds zakelijk contact!”

Geen files meer
“Maar ik heb ook nog veel persoonlijke contacten en ik probeer elk jaar naar het Oud-Vennotenweekend te gaan. Eerst was ik daar een van de jongsten, maar de tijd gaat snel… Wat ik mis, zijn de contacten met klanten, de dynamiek en de leuke sfeer onderling. Bij Deloitte werken mensen die contactueel sterk zijn. Maar de lange files mis ik helemaal níet. Ik reed altijd van hot naar her. Tegenwoordig ga ik alleen eens af en toe naar een conferentie, en dan nog meestal per vliegtuig. Ik ben dus meer baas over mijn tijd. Heel prettig.”
 

Kees van Hee
Alumnus Deloitte
Hoogleraar op de TUE

Deloitte Nederland

Mijn eerste 4 maanden bij Deloitte

  • Deloitte Nederland
  • 26 januari 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven