Zoek en ik zal vinden...

  • Daphne van Kints
  • 10 juni 2013

Al ruim 10 jaar ben ik werkzaam op de Customs & Global Trade afdeling van Deloitte. Wij hebben hier de grootste douane-advies-praktijk van Europa.

Douane is een vak apart. Het moet je liggen. Ooit heeft een collega mij eens verteld dat je echt wat moet voelen voor douane, anders houd je het niet vol, en daar zit zeker een kern van waarheid in. Het is vaak complex en ingewikkeld, maar een ontzettend interessant vak. Morgen kan al weer heel anders zijn dan vandaag en dat houdt het boeiend!

Ooit ben ik begonnen als secretaresse en nu ben ik werkzaam op de Knowledge Management afdeling. Als je al zolang geconfronteerd wordt met het Communautair Douanewetboek ga je er vanzelf van houden. Sterker nog, ik houd er zoveel van dat mijn werkdag begint met lezen van het Publicatieblad van de Europese Commissie, op zoek naar nieuwe wetgeving of wijzigingen in de wet. Voornamelijk verordeningen over zaken die voor onze cliënten van belang zijn. Elke werkdag loop ik al mijn bronnen af op zoek naar informatie, wetgeving, jurisprudentie enzovoort. Geen website of nieuwsblad is veilig en wordt gecontroleerd. Het geeft me een kick net dat ene dingetje te vinden waar mijn collega’s naar op zoek zijn. Het liefst in een zeer kort tijdsbestek. Al deze gegevens worden bewaard in Libracus, onze eigen digitale customs bibliotheek. Binnenkort word Libracus in een nieuw jasje gestoken. Aan mij de taak om deze in te richten en niet alleen intern, maar ook extern toegankelijk te maken voor iedereen die op zoek is naar customs gerelateerde informatie. Een lastige, maar leuke uitdaging!

De gevonden informatie wordt ook gebruikt als bron voor onze Customs Flash. Met deze korte nieuwsberichten informeert onze afdeling de abonnees over rechtspraak of wijzigingen in de wet, die van belang kunnen zijn op hun bedrijfsprocessen. Ik stel deze berichten zodanig op dat ze voor iedereen te begrijpen zijn, van declarant tot jurist. Het bereik van deze Customs Flashes is groot en nog wekelijks ontvangen we aanmeldingen voor deze nieuwsbrief. Stiekem ben ik daar best trots op!

Op dit moment ben ik bezig met een HBO studie Rechten en ik hoop daarmee mijn kwaliteiten te vergroten. Niet alleen op juridisch gebied, maar ook op communicatief gebied. Als medewerker van deze afdeling ben je ook een visitekaartje en dan is kwaliteit erg belangrijk. Het beste uit jezelf halen is mijn persoonlijke doel en daarmee hoop ik een mooie bijdrage te leveren aan onze afdeling.

Daphne van Kints

Compliance Junior Analyst - Indirect Tax

Geboren in 1979 in Rotterdam, woonachtig in Spijkenisse. Getrouwd sinds 2010 met Dennis en moeder van Norah. Inmiddels 10 jaar werkzaam op de Customs & Global Trade afdeling van Deloitte.

Klaar voor de volgende start?

  • Milou Wesdijk
  • 07 juni 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven