Zou jij je expertise in kunnen zetten als vrijwilligerswerk?

  • Deloitte Nederland
  • 09 december 2010
Deloitte

Mijn werk staat in het teken van uitdagende en leerzame adviesopdrachten voor en met klanten. En dat ook nog samen met ontzettend leuke collega’s met een gezonde ambitie. Dat is exact waarom ik nu bijna drie jaar met enorm veel plezier als consultant bij Deloitte werk. Met een team ervoor gaan om klanten te helpen bij het oplossen van een probleemstelling geeft echt een kick!

Het is belangrijk om voldoende tijd bij klanten door te brengen. Aan de ene kant om een goed advies te kunnen geven, maar natuurlijk ook omdat het ons business model is. Verder is het van belang dat medewerkers zich ontwikkelen op gebieden naast het klantwerk. Voorbeelden daarvan zijn het schrijven van offertes, het helpen bij de ontwikkeling van adviesproducten of het werven van nieuwe collega’s. Ik heb daarnaast gekozen voor het vrijwillig inzetten van mijn adviesvaardigheden. Dit keer niet bij de multinationals, maar samen met jongeren.

Twee maanden geleden ben ik daarom aangesloten bij de Jongeren Advies Raad (JAR). De JAR is een samenwerkingsverband tussen de IMC Weekendschool, Woningbouwcorporatie Ymere en Deloitte. Hierbij stellen we gemotiveerde, vaak allochtone jongeren in staat om kennis te maken met adviseren. De jongeren krijgen een werkelijk bestaand vraagstuk van Ymere of een stadsdeel voorgelegd, bijvoorbeeld “Hoe kan de betrokkenheid van bewoners bij de toekomstplannen voor de buurt vergroot worden” of “Hoe kunnen we het plein waarop het buurthuis staat, het beste herinrichten?”. Vanuit Deloitte begeleiden wij de jongeren bij het scherp krijgen van de adviesvraag, het houden van interviews en het maken van een eindpresentatie aan de opdrachtgevers.

Momenteel is een groep jongeren bezig met het verzamelen van informatie en houden van interviews. Daarnaast wordt al hard nagedacht over mogelijke oplossingen die aan Ymere meegegeven kunnen worden. Het is ongelofelijk leuk om te merken hoe creatief de jongeren zijn in het benaderen van de vraagstelling. Wij helpen ze met onze expertise, maar zij inspireren mij ook om verfrissend en origineel te zijn in het geven van advies bij klanten. Mijn stelling is dan ook dat iedereen minimaal één keer per jaar zijn of haar expertise als vrijwilligerswerk in zou moeten zetten. Wat vind jij?

 

 

Renee Anninga: Consulting Deloitte

Deloitte Nederland

Een Iphone 4 én een nieuwe laptop – dank u Sinterklaasje #Deloitte

  • Deloitte Nederland
  • 08 december 2010
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven