Zussen Helen en Vera Sonneveld

  • 30 september 2017

Helen werkt bij de service line Operational Excellence binnen Deloitte Consulting Strategy & Operations. Haar zus Vera werkt op verschillende olie- en gasprojecten binnen CFO Services. Wat doen zij precies bij Deloitte en waar zijn ze het meest trots op? Hoe is de werksfeer? En hoe vinden zij het om als zussen bij Deloitte te werken?

Wat doen jullie bij Deloitte?

Helen: “Ik werk in de service line Operational Excellence binnen Deloitte Consulting Strategy & Operations. Momenteel doe ik een project bij een groot farmaceutisch bedrijf en houd ik mij bezig met het definiëren en optimaliseren van nieuwe processen. Ik heb de masters Technology Operations Management en Supplychain Operations Management gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen en Newcastle University. Via een studievriend hoorde ik van Deloitte. Hij was enthousiast over zijn werk bij Deloitte. Tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik gesolliciteerd en kreeg ik een baan aangeboden. Inmiddels werk ik hier 3,5 jaar. De tijd vliegt!”

Vera: “De afgelopen drie jaar ben ik werkzaam geweest op verschillende olie en gasprojecten binnen CFO Services. Mijn laatste project is geweest bij Shell in Den Haag op het hoofdkantoor, waarbij ik voor de upstream afdeling heb geholpen wereldwijd een werkwijze te implementeren met betrekking tot financiële boekhouding. Via mijn zus ben ik binnen gekomen bij Deloitte. Voor ik hier startte werkte ik bij twee bedrijven die actief zijn in de offshore en maritieme sector. Deze sector heeft nog steeds mijn interesse maar ik miste het werken in projecten en met verschillende teams. Deze combinatie heb ik wel gevonden bij Deloitte. Nu werk ik drie jaar bij Deloitte.”

Waar zijn jullie het meest trots op?

Helen: “Wauw, lastige vraag. In de afgelopen 3,5 jaar heb ik ontzettend veel geleerd. Als ik naar mezelf kijk ben ik vooral trots op hoe ik ben gegroeid in het zelfstandig uitvoeren van projecten. Maar als ik naar Deloitte kijk, ben ik vooral trots op het enorme internationale netwerk van mensen welke altijd bereid zijn je te helpen en achter je staan.”

Vera: “Onlangs heb ik vanuit de Impact Foundation een project mogen doen voor The Ocean Cleanup. Na dit project met veel enthousiasme te hebben uitgevoerd is er gekeken om een lange termijn samenwerking op te zetten. Nu Deloitte heeft toegezegd The Ocean Cleanup voor de aankomende drie jaar te willen helpen, maakt mij dat onwijs trots.”

Hoe is de werksfeer?

Helen: “Binnen Deloitte is persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk en hier wordt ook veel aandacht aan besteed. We challengen elkaar op de kwaliteit die we opleveren, maar we houden elkaar ook scherp op persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kan ik volledig vertrouwen op mijn collega’s; we zijn echt als een team aan het werk voor een klant.”

Vera: “Uiteraard is dit heel erg afhankelijk van het project en de omgeving waar je inzit. Binnen Deloitte vind ik de werksfeer heel open en energiek. Mensen pakken snel een taak op, zijn altijd bereid te helpen en vinden het leuk om specifieke kennis te delen. Er is heel veel mogelijk binnen deze organisatie en dat maakt het onwijs gaaf hier te werken, wel moet je zelf zorgen dat je de juiste kansen grijpt, maar dat is overal zo denk ik…”

Wat vind je ervan dat jouw zus ook bij Deloitte werkt?

Helen: “Zeker leuk! De eerste keer dat ik met mijn zus op wintersport ging was met Deloitte 3 jaar geleden. Het is juist heel leuk om elkaar dan tegen te komen! Tot nu toe doen we veel verschillende projecten, maar mocht er een project voorbij komen waar we beiden aan willen werken, dat zal dat nog wel lastig worden. Samen werken aan een project lijkt ons geen optie. Wat collega's ervan vinden dat wij zussen zijn? Haha, ik heb me een keer voorgesteld aan iemand die twijfelde of we elkaar al eens ontmoet hadden. Bleek hij Vera de week er voor gesproken te hebben. Ik ben heel trots op mijn zus. Als ik iemand van haar afdeling tegen kom, zal ik ook altijd zeggen dat we zussen zijn.”

Vera: “Samen werken binnen de organisatie heeft natuurlijk voordelen, maar we zien elkaar niet heel erg vaak op de werkvloer. Deloitte is een vrij groot bedrijf en daardoor is de kans dat we samen op een project zitten vrij klein. Wel is de eerste keer CitS (Consulting in the Snow) iets dat ik niet snel zal vergeten, en natuurlijk de borrels op The Edge. Niet iedereen weet dat wij zussen zijn omdat wij werkgerelateerd niet heel veel met elkaar te maken hebben. Wel is het leuk en vooral handig om via mijn zus soms dingen te weten te komen die mij zelf nog niet te oren was gekomen. Wat ik ook altijd leuk vind zijn de uitjes met de E&R community, zeker als mijn zus ook mee gaat. Leuk om dezelfde interesses te delen! Ik ben heel trots op mijn zus. Het is leuk om te zien welke ontwikkeling ze doormaakt vanaf haar studie tot waar ze nu staat. We helpen elkaar waar het kan qua werk maar ook qua carrièrepad. Het is leuk om hierover met elkaar te praten.”

En komen jullie elkaar vaak tegen op de werkvloer?

Helen: “We zien elkaar niet dagelijks want we werken binnen verschillende afdelingen en aan verschillende projecten. Maar op vrijdagen komen we elkaar toch regelmatig tegen bij het koffieautomaat, we werken ten slotte op dezelfde verdieping. Of wij het thuis wel eens over werk hebben? Ja, dat is eigenlijk juist leuk, hierdoor kunnen we veel van elkaar leren. We begrijpen elkaar in ieder geval als we het over de cultuur, projecten of het performance systeem hebben. Laatst nog kwamen we er achter dat we beiden aan een value propositie aan het werken zijn waarbij we dezelfde concepten toepassen; we hebben direct bedacht dat we onze teams samen moeten brengen om hierin samen te werken.”

Vera: “We hebben het er weleens over maar soms spreken we ook specifiek af het niet over werk te hebben. Het is sowieso leuk om met je zus te praten over andere dingen waarmee ze bezig is en niet alleen maar over werk als we een keertje samen gaan eten oid. Het is een soort valkuil waar je niet altijd in wil stappen. Het is daarnaast ook wel goed om elkaar scherp te houden en om af en toe een aantal tips and tricks te delen.”

Ook deze broers en zussen werken bij Deloitte

Benieuwd naar andere verhalen van broers en zussen die bij Deloitte werken? Lees het artikel Nationale Broer en Zus dag: Deze broers en zussen werken bij Deloitte.

Einstein ging ook ooit met pensioen

  • Lino Kragtwijk
  • 18 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven