Zussen Jill en Terry Takken

  • 30 september 2017

Jill en Terry zijn zussen en werken beiden op de afdeling Regio Audit Amsterdam. Wat doen zij precies bij Deloitte en waar zijn ze het meest trots op? Hoe is de werksfeer? En hoe vinden zij het om als zussen bij Deloitte te werken?

Wat doen jullie bij Deloitte?

Jill: “Ik houd mij bezig met wettelijke en niet-wettelijke controles voor de jaarrekening, voornamelijk werkzaamheden in de profit sector. Ik loop hier al rond sinds 2010: heb hier stage gelopen, mijn scriptie geschreven en ben bijbaner geweest. Sinds september 2014 ben ik fulltime in dienst. Voordat ik stage liep deed ik de opleiding Bedrijfseconomie. Hier kwam ik de Werken bij Deloitte stand tegen. Na mijn stage heb ik direct een minor in Accountancy gedaan.”

Terry: “Ik ben junior manager en verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van de jaarrekeningcontrole. Hierbij geef ik leiding aan het controleteam en bewaak ik de voortgang van hun werkzaamheden. Mijn cliënten zijn voornamelijk actief in de hospitality branch en retail. Ik werk nu drie jaar bij Deloitte. Mijn zusje was al als stagiair en bijbaner werkzaam bij de Regio Audit Amsterdam van Deloitte. Op dat moment werkte ik bij een ander accountantskantoor. Door haar goede verhalen over deze afdeling was mijn interesse in Deloitte gewekt. ”

Waar zijn jullie het meest trots op?

Jill: "Dat we het met z’n allen doen. Ieder werkt voor zich, maar zonder elkaar kom je nergens. Terry: "Ik ben er trots op dat ik uiteindelijk een goede balans heb kunnen vinden tussen carrière, studie, gezinnetje en tijd voor mezelf."

Wat vind je ervan dat jouw zus ook bij Deloitte werkt?

Jill: “Ik vind het ontzettend leuk dat mijn zus bij Deloitte werkt. En dan ook nog eens met elkaar op de afdeling. Ik ben erg trots op mijn zus en dat wij samen hier mogen werken. Mijn zus weet haar werk goed te doen en dat allemaal met studie, een gezinnetje met een man en twee kleine kindjes en daarnaast ook nog de dingen te doen die ze leuk vind. Ik kijk hier naar op.”

Terry: “Ik vind het super leuk dat mijn zusje en ik op dezelfde afdeling bij Deloitte werken. Ik ben super trots op haar en hoe snel ze door haar opleiding heen gaat, in tegenstelling tot mijn studietempo ;-). Collega’s reageren heel positief op het feit dat wij zussen zijn. Echter is het ook geen uitzondering op onze afdeling. Er zijn nog een tweetal broers werkzaam bij ons.”

Komen jullie elkaar vaak tegen?

Terry: “Grotendeels van onze tijd werken wij extern op locatie bij de klant. Aangezien wij (bewust) niet op dezelfde klanten zitten komen wij elkaar dan niet tegen. Wij hebben hiervoor gekozen omdat het niet zou werken als ik haar zou moeten aansturen, aanspreken op leerpunten of een objectieve beoordeling moet geven. De overige tijd, als wij op kantoor werken, zien wij elkaar wel uiteraard. Dan gaan we ook geregeld samen lunchen.”

Ook deze broers en zussen werken bij Deloitte

Benieuwd naar andere verhalen van broers en zussen die bij Deloitte werken? Lees het artikel Nationale Broer en Zus dag: Deze broers en zussen werken bij Deloitte.

Einstein ging ook ooit met pensioen

  • Lino Kragtwijk
  • 18 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven