Zussen Suzanne en Florien Klok

  • 30 september 2017

Tweelingzussen Suzanne en Florien werken beiden bij Deloitte op de afdeling Core Audit. Dit brengt soms grappige situaties met zich mee! Wat doen zij precies bij Deloitte en waar zijn ze het meest trots op? Hoe is de werksfeer? En hoe vinden zij het om als zussen bij Deloitte te werken?

Wat doen jullie bij Deloitte?

Suzanne: “Ik werk op de afdeling Core Audit. Dit betekent dat ik samen met een team, de jaarlijkse audit van de jaarrekening uitvoer bij grote organisaties. Mijn klanten bestaan uit snel groeiende start-ups en bekende internationale bedrijven in de Technology, Media & Telecommunication sector. Gedurende het jaar kom ik bij deze klanten over de vloer om de controle van de jaarrekening uit te voeren. Hierbij voeren we veel verschillende werkzaamheden uit: van het doorlopen van processen tot het daadwerkelijk controleren van de cijfers. Over het algemeen wordt gedacht dat we als auditors de hele dag achter onze laptop zitten in excel, maar dit is helemaal niet zo! Het werk is heel afwisselend en we hebben veel contact met onze klanten.

Voordat ik bij Deloitte ging werken deed ik een bachelor Economie & Bedrijfseconomie aan de VU, gevolgd door een master Accountancy en een post-doctorale opleiding tot Registeraccountant. Dit laatste is verplicht als je werkt als auditor bij Deloitte. Tijdens mijn studie ben ik mij gaan oriënteren op de arbeidsmarkt. Ik ben toen bij verschillende inhousedagen geweest, waaronder die van Deloitte. De werkzaamheden en de sfeer trok me zo aan, dat ik besloot om hier mijn master scriptie te gaan schrijven. Dit beviel zo goed, dat ik nooit meer ben weggegaan! Inmiddels werk ik nu vier jaar bij Deloitte. Vanaf 1 oktober ben ik junior manager.”

Florien: “Ik werk bij FSI – Core Audit in Amsterdam. Mijn klanten bestaan voornamelijk uit banking klanten waar ik het hele jaar door kom voor interim en jaareinde controles. Ik heb economie gestudeerd en een master Accountancy aan de VU. Samen met mijn zus heb ik ook nog een half jaar in Mexico gestudeerd. Vorig jaar heb ik mijn post-doctorale opleiding tot Registeraccount afgerond (natuurlijk tegelijk met mijn zus). Via een studievereniging en een vriendinnetje die al bij Deloitte werkte kwam ik in aanraking met dit bedrijf. De informele sfeer bij Deloitte sprak mij erg aan. Ook ik werk nu vier jaar bij Deloitte.”

Waar zijn jullie het meest trots op?

Suzanne: “Ik ben er trots op dat ik vier jaar Deloitte zo ontzettend veel geleerd heb. Ik kwam binnen als student dat nog niets wist en nu zit ik met CFO’s en CEO’s van grote bedrijven aan tafel. En ze nemen mij ook serieus! Dit zijn vaak de leukste gesprekken waarbij je heel veel komt te weten van de business.“

Florien: “Ik ben er het meest trots op dat ik in vier jaar tijd zoveel geleerd heb. Toen ik binnen kwam, wist ik niks en keek ik heel erg op tegen al die mensen die zulk moeilijk werk leken te doen. Nu vier jaar later, voer ik gesprekken met klanten over ingewikkelde accounting issues en onderwerpen waar ik voorheen nog nooit over gehoord had. En dan merk je ook dat de klant je waardeert. Het is heel leuk om nu ook mensen te begeleiden, die net als mij binnen komen met het idee van ‘ik heb echt geen idee waar iedereen zo druk mee is’.”

Hoe is de werksfeer?

Suzanne: “Deloitte is een heel jong bedrijf, leuke collega’s, veel borrels, gezelligheid en veel lachen!”

Florien: “De werksfeer is heel fijn, het is leuk om te werken met verschillende teams en vooral met veel jonge mensen. En er worden veel leuke borrels, skitrips en events georganiseerd.”

Wat vind je ervan dat jouw zus ook bij Deloitte werkt?

Suzanne: “Ik vind het zeker leuk dat mijn zus bij Deloitte werkt. We begrijpen elkaar hierdoor heel goed. Ik ben ook trots op haar. Ze is enorm goed in haar werk en wordt erg gewaardeerd op haar afdeling. De meeste collega’s weten wel dat wij zussen zijn, maar niet iedereen. Dit leidt vaak tot grappige situaties waarbij mijn collega mijn zus tegen komt op kantoor. Wij lijken erg veel op elkaar en vaak denken ze dat ik haar ben. Mensen raken dan helemaal in de war.”

Florien: “Ik vind het leuk dat mijn zus bij Deloitte werkt, maar ben ook blij dat we niet op dezelfde afdeling werken. We wonen ook samen, dus samen werken zou iets te veel van het goede zijn. De meeste collega’s weten dat wij zussen zijn, maar soms gebeurt het dat iemand dat niet weet en mij verward voor mijn zusje. Zulke situaties zijn erg grappig. Zo is ooit een collega van haar naast mij gaan zitten op kantoor en hij na een paar uur vroeg: ‘Suzanne, kunnen wij dit even bespreken?’ Had jij de hele ochtend naast mij gezeten zonder dat hij doorhad dat ik de ‘zus van’ was. Het gebeurt regelmatig dat wij door elkaar worden gehaald. Op kantoor kom ik vaak collega’s van mijn zusje tegen. Inmiddels heb ik het mezelf wel aangeleerd om iedereen die mij gedag zegt, terug te groeten (ook al ken ik ze niet). Waarschijnlijk is het een collega van Suzanne. Ook ik ben heel trots op mijn zusje. Van haar collega’s weet ik dat ze heel blij met haar zijn en ze het goed doet.”

En komen jullie elkaar vaak tegen op de werkvloer?

Florien: “Niet vaak, we zitten allebei meestal op locatie bij de klant. Thuis hebben we het soms over werk, om elkaar tips te vragen of even tegen elkaar te mopperen tijdens busy season.

Suzanne: “Soms bespreken we wel eens lastige situaties, zo van ‘hoe zou jij dit doet?’ maar over het algemeen hebben we het tuis heel weinig over werk.”

Ook deze broers en zussen werken bij Deloitte

Benieuwd naar andere verhalen van broers en zussen die bij Deloitte werken? Lees het artikel Nationale Broer en Zus dag: Deze broers en zussen werken bij Deloitte.

Einstein ging ook ooit met pensioen

  • Lino Kragtwijk
  • 18 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven