CFO Services

Wil je operationele effectiviteit, efficiency en op control gerichte financiële managementproblemen oplossen? Of hou je je graag bezig met strategische vragen op financieel gebied? Met een focus op CFO’s van beursgenoteerde en private ondernemingen, grote financiële en publieke organisaties, zijn we de nummer 1 consulting partij voor de agenda van de CFO.

Een toegewijde groep van 140 consultants draagt elke dag bij aan het onbetwiste marktleiderschap op het gebied van Finance Transformatie: we zijn door Gartner erkend als de marktleider op het gebied van Finance Transformatie (Magic Quadrant for Global Financial Management Consulting Services). Het Nederlandse team is onderdeel van een indrukwekkend wereldwijd netwerk dat actief is in meer dan 150 landen met alle klantendiensten en projecten georganiseerd rondom gezamenlijke methodologieën en tools.

Onze kerncompetenties hebben we ontwikkeld binnen grote, complexe transformaties, financiële procesverbeteringen, omvangrijke financiële systeemimplementaties en veranderprogramma’s van de financiële functie.

We hanteren een pragmatische manier van werken waarbij het belang van de klant voorop wordt gesteld. Samen met de klant komen we tot de beste oplossingen. We begrijpen de exacte impact van veranderingen en verstoringen, maar daarnaast beschikken we over het vermogen om strategische of conceptuele perspectieven te creëren. Onze consultants hebben de juiste kennis en zijn verbonden met een wereldwijde netwerk voor best practices en kennisdeling.

Innovation zit in ons DNA: we ontwerpen out of the box oplossingen en kunnen deze zelf implementeren bij onze klanten. We zijn nauw verbonden met Deloitte Digital, dat ons in staat stelt vooruitstrevende kennis (en techniek) toe te passen. Voor optimale dienstverlening hebben we onze CFO Services praktijk in drie Service Offerings ingedeeld.

Finance Strategy

In een typisch Finance strategy project ligt de focus op de transformatie van de finance functie, gebaseerd op een analyse van de huidige status, vergelijking met benchmarks, een nieuw ontwerp van het dienstverleningsmodel en duidelijke visie voor Finance.

Operational & Specialized Finance

In een typisch Operational Finance project ligt de focus op de financiële hoofdprocessen zoals order to cash (Verkoop), procure to pay (Inkoop), record to report (rapportage), cash management, werkkapitaal en analyse van ERP systemen (X-Ray).

Business Finance

In een typisch Finance Business Partnering project ondersteunen we business control om grip te krijgen en de volwassenheid van de finance functie te verhogen.

In een typisch Integrated Performance Management project ligt de focus op management rapportage en data analyse voor planning, budgetting & forecasting.

In een typisch Profitability and Cost Management project ligt de focus op kostenzijde van financiële data, het bouwen van kostenmodellen, business cases en winstanalyses.

Deze Service Offerings bedekken de waardeketen van onze CFO’s. Ze stellen ons in staat om CFO’s te ondersteunen in alle belangrijke gebieden: Business Finance, Operational Finance en Specialized Finance. Onze dienstverlening op deze gebieden is gebaseerd op langdurige klantrelaties waardoor we de aangewezen partij zijn voor financieel advies.

Daarom zijn we trots dat we CFO Services zijn!

Naar boven